Select Page

A les 12 del mig dia, edils de la Corporació Municipal i funcionaris han guardat un minut de silenci a les portes del consistori en protesta per l’assassinat de Jesica Daniela Gularte, de 33 anys, de qui va ser trobat el cos amb signes d’estrangulament al maleter del seu cotxe a Patraix, València.

Mitjançant un manifest llegit en este cas per l’edil Rafael Ramón Mompó, la corporació municipal ha manifestat, una vegada més, la seua repulsa davant este tipus d’assassinats masclistes i també reivindicat el Pacte Valencià contra la Violència Masclista i de Gènere “com a eina amb la que els valencians i valencianes combatem qualsevol tipus de violència contra les dones”.

En la seua intervenció, l’edil ha recordat que hi ha un número de telèfon, el 016, que atendeix a totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia, en 51 idiomes diferents, els 365 dies de l’any. La telefonada no deixa rastre a la factura, si bé cal esborrar-la del registre de telefonades del mòbil.

En el que va d’any són ja 31 els casos comptabilitzats de dones assassinades, víctimes de la violència de gènere a Espanya. Segons les estadístiques de víctimes mortals per violència i gènere de la Delegació de Govern, pertanyent al Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, des de l’any 2003 fins a l’actualitat s’han comptabilitzat un total de 1.064 dones assassinades utilitzant la violència de gènere.

Pin It on Pinterest