Select Page

En el matí de hui, el Ple de l’Ajuntament desestimava les al·legacions i aprovava el projecte i estudi de viabilitat de la cafeteria i gimnàs del poliesportiu municipal. El mateix succeïa amb el projecte i estudi de viabilitat del Centre Integral Majors d’Altea -antic CEAM- i el projecte i estudi de viabilitat de la cafeteria del Centre Social. A més, quedava aprovat de forma definitiva el pla de reforma interior del polígon la Mallà, pel qual el municipi d’Altea guanyarà una zona verda de més de 11.300m2, entre d’altres beneficis.

Per seguir endavant amb les licitacions corresponents als projectes de remodelació de la cafeteria i gimnàs municipal; millora del servei de cafeteria del Centre Integral Majors d’Altea i de la cafeteria del Centre Social, la Corporació Municipal en Ple ha aprovat definitivament els projectes de viabilitat d’estes tres propostes corresponents als punts 2, 3 i 4 de Ple que han estat debatuts de manera conjunta i votats per separat però amb un mateix resultat; vots favorables de Ciutadans, PSOE i Compromís i vot en contra de PP.

Els responsable de Benestar Social, José Luís León Gascón i d’Esports, Pere Barber han estat els encarregats de presentar per part de l’equip de govern estes propostes, que han ressaltat els beneficis que estes tres concessions impliquen per a la ciutadania i per a Altea “ja que milloraran notablement els serveis que s’estan prestant en estos moments “.

Per la seua banda, el PP ha justificat el seu vot en contra en la necessitat d’establir un major control dels projectes per evitar “irregularitats en l’expedient”, i l’emissió d’informes als estudis de viabilitat per part dels tècnics municipals, ja que ha estat una empresa externa la que ha portat a terme estos projectes de viabilitat i ha proposat la desestimació de les al·legacions que el mateix PP havia fet a les propostes. Paraules del PP a les que tant Barber com León Gascón han respost indicant que la contractació externa es deu única i exclusivament a la intenció de l’equip de govern d’agilitar la posada en marxa dels projectes i evitar més retards. “En l’expedient estan tots els informes pertinents i tot i això el PP ve a Ple a seguir posant pals a les rodes de l’equip de govern i tombar estes tres plans de viabilitat perquè no traguem endavant estos projectes. Nosaltres entenem que els expedients compten amb tots els informes favorables per tirar endavant amb garanties estos projectes”; ha sentenciat el responsable municipal d’Esports.

Un altre dels punts destacat de l’ordre del Dia, per la repercussió directa i beneficiosa que la seua aprovació va tenir sobre la ciutadania i el municipi, ha estat l’aprovació definitiva del pla de reforma interior del polígon la Mallà, basat en un expedient de dotació, pel qual l’Ajuntament guanyarà una parcel·la de zona verda de més de 11.300m2 ja que l’edificabilitat de la mateixa es passa a una parcel·la annexa a l’hotel d’Altea Hills, en part ja edificada, per millorar els serveis de la mateixa, a més de rebre una compensació econòmica de 200.000€ per l’excedent d’edificabilitat.

Este punt de l’ordre del Dia ha estat defensat per l’edil d’Urbanisme, Jose Orozco, que ha explicat que amb l’actuació es recupera una zona verda d’arbrat i ús col·lectiu per al municipi. No s’augmenta l’edificabilitat del sector, sinó que es passa esta d’una parcel·la a una altra enganxada a l’hotel i s’afavoreix l’establiment d’un hotel de 7 estrelles que generarà turisme d’alt poder adquisitiu i molts llocs de treball, entre d’altres beneficis.

El punt ha comptat amb els vots favorables de Ciutadans, PSOE i Compromís i els vots en contra de PP, qui ha posat en dubte l’interès general de la proposta. Posició la del PP que el mateix alcalde ha recriminat explicant que “ha estat una Comissió Ambiental la que ha donat el vistiplau a la proposta després de moltes reunions, en les quals ha estat també el PP i mai ha posat objeccions. A l’empresa se li ha sol·licitat tota mena de garanties perquè es complisca amb l’interès general i l’única manera de tirar endavant el projecte era que l’alcalde, com a promotor, portara el projecte a la Comissió Ambiental. Este és el funcionament legal i transparent que s’ha seguit, de manera que la sembra de dubtes en detriment de l’interès general per part de PP i en pro de l’interès particular de l’empresa no té cap sentit”

Pin It on Pinterest