Select Page

En el matí de hui, el Centre Social d’Altea ha albergat una reunió de seguiment de les obres a la Línia 9 del TRAM. La trobada ha comptat amb les intervencions del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya García i Tomás Cebrián, director d’explotació de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i la presència de la secretària autonòmica, María Pérez i l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares; a més de diversos regidors de l’equip de govern.

Minuts abans de la reunió, el conseller i la secretària autonòmica han estat rebuts per l’alcalde al consistori i han signat en el Llibre d’Honor. Després de la rúbrica, els presents s’han desplaçat a peu fins a l’auditori del Centre Social.

Ja en el lloc de la reunió, el conseller ha donat la benvinguda als participants en la trobada i Tomàs Cebrián ha ofert les explicacions tècniques de les actuacions executades, en execució i previstes en la millora de l’L9, fins arribar a una inversió que superarà els 200 milions d’euros. A l’acabar les seues intervencions, els presents han pres la paraula i preguntat sobre qüestions del seu interès.

El conseller ha agraït a l’alcalde i corporació municipal la seua disposició per a realitzar la reunió a Altea. Arcadi Espanya ha definit la L9 com “un eix vertebral ferroviari de comunicació entre estes comarques i fonamental per al seu desenvolupament econòmic i social i per a esta aposta per la sostenibilitat que tots volem”.

“La Generalitat Valenciana vol explicar la situació de cada un dels trams i dir que avancem en este projecte de la L9, que es va suspendre fa quatre anys per raons de seguretat, però ara fem l’esforç de modernització per a la seua posada en marxa com més aviat . El dia 31 s’obrirà un nou tram, Calp-Teulada, que després de la inversió de 17 milions d’euros es posarà en funcionament. Encara queda arribar a Dénia però estem fent tots un gran esforç”; ha declarat el conseller, que ha afegit que “no es tracta d’un esforç de la Generalitat, sinó d’un projecte de tots els ajuntaments i la societat civil d’estes comarques que ens han ajudat amb la tota la tramitació administrativa”.

“Queden coses per solucionar, però vull agrair a l’alcalde d’Altea tot l’esforç que està fent per ajudar-nos en estes dificultats que tenim al final i arribar en els terminis administratius perquè a la fi de 2022 estiga en funcionament i plenament operativa la L9 en estes unitats duals que tots volem. Serà una de les infraestructures fonamentals en una aposta per la mobilitat sostenible i este és l’esforç que volem fer”. El conseller ha reiterat la “transparència en tota l’actuació de la Generalitat”. I ha agraït “a tota la comarca, a tots els ajuntaments, els tècnics municipals, als treballadors de FGV, el seu treball perquè la L9 siga un fet palpable a la fi de 2022”.

Arcadi Espanya ha conclòs llançant un missatge d’optimisme a esta comarca “que necessita d’este desenvolupament per continuar progressant en un moment tan difícil com este pel COVID-19”.

Per la seua banda, Jaume Llinares ha agraït a la secretària autonòmica i al conseller “que hagen triat Altea per a donar a conèixer els projectes de la Conselleria i de tota la societat valenciana”.

“Altea és un dels pobles afectats i que necessita d’esta inversió pública per millorar la connexió i les facilitats que ens aporta la L9”; ha apuntat l’alcalde, qui ha valorat com “bàsic el treball que es va fer en l’anterior legislatura en què es va invertir en la modernització de la L9, en la qual ara es necessita continuar invertint i millorar per aconseguir la dualitat i tota l’electrificació de la línia i optimitzar el servei que per a nosaltres és bàsic “.

“No li donem importància al ferrocarril perquè tradicionalment s’ha estat utilitzant turísticament i és una línia complicada i difícil de millorar. Però s’està fent un esforç grandíssim, ja que fa anys que no s’invertia en la L9 i cal seguir apostant per ella i que siga l’eix vertebral de la nostra comarca i tot el territori valencià”; ha acabat ressaltant l’alcalde.

A esta reunió de treball han assistit també María Pérez, secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible; Emilio Bayarri, gerent de FGV; Manuel Jardí, FGV; Tomàs Cebrián, FGV; Vicente Arques, alcalde de l’Alfàs de Pi i diputat autonòmic; Toni Pérez, alcalde de Benidorm; Vicent Grimalt, alcalde de Dénia; Toni Signes, regidor d’Urbanisme de Gata de Gorgos; Yaissel Sánchez i Ramón Doménech, UGT Província d’Alacant; Paco García, CCOO l’Alacantí-les Marines; Benito Mestre, president de Cercle Empresarial Marina Alta (CEDMA); Antonio Major, president de HOSBEC; Antonio Alcaraz, Trobades Empresarials i Josep Llorca, president de l’Associació de Joves Empresaris de la Província d’Alacant (JOVEMPA).

Pin It on Pinterest