Select Page

Quique Dacosta: “Estic molt a favor de la formació i la col·laboració de les institucions i crec en els valors de la cuina com a escenari indispensable per contar la dialèctica d’una cultura”.

L’Ajuntament d’Altea, a través de la regidoria d’Agricultura, col·labora per tercer any consecutiu en el Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània de la Universitat d’Alacant, concedint una mitja beca de 2.000 euros per a persones empadronades al municipi d’Altea interessades en el món de la restauració i la gastronomia. Així ho ha donat a conèixer l’edil d’Agricultura, Jose Orozco, qui ha participat en la roda de premsa de la presentació oficial del Màster.

Esta presentació, que es va portar a terme el matí d’ahir de manera telemàtica, va comptar amb la intervenció del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui destacava que “serem un destí gastronòmic per sembrar un ecosistema acadèmic per posar en valor el nostre producte i la cuina”. La videoconferència també comptava amb la presència del director del Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia (Gasterra), Josep Bernabeu-Mestre; els xefs amb estrelles Michelín Quique Dacosta i Maria José San Román; Jose Orozco en representació d’Altea i els alcaldes de Dénia, Benidorm i Pego.

El Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània és un títol propi de la Universitat d’Alacant que compta amb la col·laboració de Turisme CV i els Ajuntaments esmentats. Està dissenyat per a cuiners amb titulació o amb experiència prèvia de dos anys i introdueix a l’alumnat en el món dels arrossos tradicionals, contemporanis i internacionals, oferint ferramentes per innovar des de la tradició. “Des de la regidoria d’Agricultura tenim com a objectiu principal el foment dels productes de la nostra terra i beneficiar el talent dels estudiants d’Altea, a més de generar coneixement al voltant de temes molt arrelats en la cultura gastronòmica del territori i que generen interés per al municipi”, ha expressat Jose Orozco.

El termini d’inscripció al Màster ja es troba obert fins al mes de setembre i es pot realitzar la preinscripció a través de la pàgina web de la Universitat d’Alacant i en les pròximes setmanes es podrà demanar l’ajuda a l’Ajuntament d’Altea. El regidor d’Agricultura ha explicat els requisits que han de complir els sol·licitants de la mitja beca de 2.000: “han d’estar empadronats a Altea des de fa un any com a mínim; estar treballant en l’àmbit de la restauració en establiments d’Altea; no estar gaudint d’una beca similar i, molt important, haver realitzat la preinscripció al Màster per poder demanar l’ajuda”. El preu total del curs és de 3.300 euros amb opció de rebaixar el cost si l’estudiant gaudeix de l’ajut de l’Ajuntament d’Altea que el redueix als 1.300 euros.

El Màster té un total de 60 crèdits i 600 hores de formació que, com a novetat i per les circumstàncies epidemiològiques actuals, tindran caràcter semipresencial. Esta tercera edició també compta amb la participació, a través de ‘master class’, de cuineres i cuiners qualificats i guardonats com: Quique Dacosta (tres estreles Michelín), Kiko Molla (dues estreles Michelín), Alberto Ferruz (dues estreles Michelín), María José San Román (una estrella Michelín), Susi Diaz (una estrella Michelín), Cristina Figueira (una estrella Michelín) o Ferdinado Bernardi (una estrella Michelín) entre altres grans xefs.

La xef María José San Román, en la roda de premsa declarava que el Màster d’Arrossos “és un repte per a nosaltres, ja que ens obliga a millorar en cada edició i contribueix a posar en valor els nostres coneixements sobre l’arròs i ens ajuda a transmetre’ls”. Quique Dacosta també manifestava la seua satisfacció per ser part del professorat i apuntava que creu “en la formació per damunt de qualsevol circumstància i en la unitat de les institucions de manera col·laborativa perquè les persones que vulguen aprendre ho puguen fer, igual que crec en els valors de la cuina com a escenari indispensable per contar la dialèctica d’una cultura”.

Jose Orozco ha confirmat l’aposta, un any més, per part del municipi per “augmentar el coneixement i el nivell culinari així com potenciar els valors dels nostres productes, la salut i la sostenibilitat” i ha convidat a tots els amants de la cuina i dels productes de la terra a participar d’esta ajuda per al Màster.

Pin It on Pinterest