Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha anunciat la participació del municipi en els Premis sobre Ciutats Actives en el Comerç Just i Ètic, organitzat per la Direcció General de Comerç de la Comissió Europea. L’anunci arriba de la mà de les regidories de Projectes Europeus i Participació Ciutadana i Comerç, regides per Maria Antonia Laviós i Miguel de la Hoz, respectivament.

Com ha explicat l’edil de Participació Ciutadana i responsable de l’Oficina de Projectes Europeus d’Altea, “la finalitat d’estos premis és impulsar a les ciutats europees que fomenten el consum i la producció sostenible del comerç per cooperar a nivell internacional i conscienciar la ciutadania”.

“Sabem que és difícil ser premiats perquè competirem amb ciutats del nivell de Berlín, Madrid, París i Lió, entre d’altres. Altea és una ciutat molt més xicoteta, però ens vam presentar perquè creiem que som un ferm candidat”;  ha assenyalat Laviós, qui ha afegit que, “només el fet de presentar-nos és important per posicionar Altea i al comerç i és una bona oportunitat perquè ens obri un gran ventall de possibilitats per abastar altres projectes. L’Ajuntament d’Altea porta des de l’any 2018 participant en projectes europeus, la qual cosa li ha permès adquirir una experiència que el converteix en un ferm candidat a optar al guardó. Així i tot, l’objectiu de l’equip de govern d’Altea és seguir impulsant el model de ciutat a través de la cooperació entre ciutats, posar en valor les seues bones pràctiques, nodrir d’altres polítiques pioneres implantades en altres ciutats europees, consolidar la metodologia amb la qual treballen les institucions europees i aconseguir el màxim de fons per seguir activant el progrés econòmic i social del municipi”.

Per la seua banda, l’edil de Comerç ha apuntat que “presentar-nos a este concurs és una gran oportunitat i un reconeixement a les ciutats de la UE que advoquem per un comerç i producció més sostenible, amb la creació de més oportunitats per a productes de comerç local i un reconeixement per posar en valor el nostre comerç de proximitat i de productes de KM 0 “.

“Ens posem al nivell de grans ciutats i en el nostre primer any de participació possiblement no optem a guanyar però si a posar a Altea i el seu comerç al nivell d’estes grans ciutats europees”. Ha matisat el responsable municipal de Comerç.

Per a Miguel de la Hoz “és una gran oportunitat perquè en properes edicions tinguem opcions de guanyar i aixecar-nos amb alguns dels premis que s’atorguen”.

Altea concorre a esta convocatòria europea amb el model d’Eco Altea, un model que segons els edils “és extrapolable al comerç d’Altea”. Per a l’edició de l’any que ve es presentarà una proposta molt més àmplia del model comercial alteà amb l’objectiu de tenir més possibilitats al premi de 100.000€ per al foment del comerç local amb accions com la inversió en formació de les empreses i les seues associacions en responsabilitat social corporativa i impulsar la venda de productes sostenibles en el municipi.

En la preparació del Pla de desenvolupament del comerç local, l’Ajuntament ha conjugat el seu principal sector econòmic, que és el turisme, amb la inclusió positiva, la digitalització de serveis comercials i les polítiques mediambientals; han coincidit a ressaltar els dos regidors.

Pin It on Pinterest