Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha emès un ban en relació a la nova normalitat durant l’estiu a Altea i per tal de reforçar les mesures de seguretat per evitar els rebrots de la COVID-19. Al ban, signat este matí per l’alcalde i motivat per l’afluència de turistes durant estos dies al nostre municipi, s’assenyala que la situació actual ‘’ens obliga a no baixar la guàrdia’’.

Jaume Llinares insta a totes les persones, residents i visitants, a ‘’ser conscients que el virus està convivint amb nosaltres i que el risc de contagis és ben real, especialment en municipis com el nostre receptor de turisme’’.

‘’Enguany, -remarca l’alcalde- hem de ser capaços de garantir i fer compatible el gaudi dels visitants (amb el moviment econòmic i comercial que això genera i que necessitem) amb la convivència de totes les alteanes i alteans i fer-ho de manera segura, sense posar en risc cap vida’’.

En este sentit, Jaume Llinares, recorda la importància de seguir les indicacions de la Generalitat, el Ministeri de Sanitat i la comunitat científica ‘’particularment quan estiguem en la via pública o en un establiment’’  i apel·la a la responsabilitat de totes i tots el ciutadans per evitar nous contagis.

A banda de la recomanació de l’ús de mascareta, el ban assenyala les mesures de seguretat que cal tenir en compte per prevenir el contagi de la COVID-19:

– Llavar-se les mans amb freqüència i sempre abans d’eixir de casa i en tornar a ella.

– No acostar-se a menys de dos metres de la persona amb la qual estiguem interactuant, llevat que entre tots dos hi haja una barrera (pantalla).

– En tossir o esternudar, cobrir-se el nas i la boca amb el colze flexionat o amb un mocador d’un sol ús.

– Evitar tocar superfícies susceptibles d’estar contaminades.

– Si no s’està segur que les mans no estan contaminades, no acostar-les al rostre i amb especial cura als ulls, nas o boca. Sobretot si portem guants, que donant una falsa seguretat, poden portar el virus.

– Seguir les indicacions de cadascun dels establiments.

– Es recomana l’ús de la mascareta sempre, especialment en zones de molta afluència com pot ser el poble antic i el passeig marítim.

– Fer cas dels sentits indicats per a caminar (sempre per la dreta) i evitar creuar-se amb altres vianants.

– Cal recordar que s’ha de tenir cura del medi ambient i s’han de tirar les mascaretes a la brossa i no embrutar els carrers.

Finalment, l’alcalde agraeix ‘’la col·laboració i complicitat de la ciutadania per superar esta difícil etapa i refer-nos’’, i conclou el ban assenyalant l’exemplaritat de l’actitud de la ciutadania fins ara i demana ”continuar amb el mateix compromís, ja que este ens ajudarà a no posar en perill el benestar de totes i tots’’.

Pin It on Pinterest