Select Page

Este any, condicionat per la nova realitat social que ha provocat la pandèmia del COVID-19, la Prova d’Accés a la Universitat, PAU, es durà a terme en els propis instituts on els estudiants de 2n de Batxillerat han cursat el curs escolar com a mesura de seguretat. En el cas d’Altea a l’IES Bellaguarda s’examinaran 80 alumnes i 39 a l’IES Altaia.

Des de l’IES Altaia, el seu director, Manolo Montoya, ha parlat de l’avantatge que suposa per als alumnes fer la prova en el seu propi institut i no a la universitat, remarcant que “faran els exàmens en unes aules que coneixen molt bé després de 6 anys estudiant en el centre “.

En el cas de l’IES Bellaguarda, s’han habilitat 5 aules amb 16 alumnes per aula i es disposa de 7 professors externs al centre, que vigilaran la prova, a més d’un professor coordinador. Dades que ha donat a conèixer la directora de centre, Maria José Llorca.

Als dos instituts s’ha reforçat el servei de neteja i s’aplicaran les mesures de prevenció necessàries com la utilització de desinfectant, màscares, senyalització i distància entre les taules dels alumnes.

Llorca ha explicat que “este any és excepcional perquè la pandèmia ha provocat que durant 3 mesos l’alumnat no haja pogut tenir un ensenyament presencial. Un treball que s’ha substituït per la feina on line i el treball d’autoaprenentatge del propi alumnat. En contrapartida les proves tenen una major opcionalitat i això afavoreix als alumnes “.

Els dos directors, en nom dels equips de professorat i en el seu propi, han desitjat sort als alumnes i han mostrat confiança en l’obtenció de bons resultats.

Per la seua banda, l’edil d’Educació, Vicenta Pérez, ha ressaltat també l’excepcionalitat de les proves d’este any que fa que estes es duguen a terme en els propis instituts del municipi.

“Vull desitjar molta sort als alumnes que s’examinen, als professors i a les famílies dels alumnes ja que també han patit els nervis d’este atípic curs i que segur es veuran recompensats amb les notes que es mereixen. Molta sort per a totes i tots “; ha conclòs la responsable municipal d’Educació.

Pin It on Pinterest