Select Page

Altea compta actualment amb més de 600 palmeres al seu terme municipal. 

La Pública està duent a terme els treballs de poda de més de 600 palmeres d’Altea. Uns treballs que permeten retirar les parts vegetals mortes i els dàtils respectant al màxim la forma natural de la copa i que estan sent executades per un especialista professional en poda en altura de la pública.

L’edil Diego Zaragozí ha explicat que “s’està treballant en les palmeres, sense necessitat de grues per pujar al voltant dels 15 metres d’altura” i destaca que “en els últims mesos s’ha procedit a la poda de les fulles seques i raïms de dàtils millorant la imatge de zones emblemàtiques de la localitat “.

Esta actuació té a més diversos beneficis des del punt de vista fisiològic com són un menor pes a suportar per part de la palmera; major ventilació i per tant menor probabilitat de plagues o malalties i evita el anidament de rates, ocells i altres animals.

El regidor de la Pública ha assenyalat que “la finalitat de la poda en alçada és tenir arbres forts, sans i atractius a Altea”.

Finalment, Zaragozí ha apuntat que “el professional expert de la pública que està duent a terme les tasques de podes compta amb totes les mesures de seguretat necessàries per al desenvolupament d’estes; així com està complint la més estricta normativa en prevenció de riscos laborals “.

Les palmeres d’Altea són, majoritàriament, de gran port, aconseguit entre 15 i 20 metres d’alçada. En concret, l’ascens a les palmeres es realitza mitjançant la tècnica de “trepa” amb corda i arnès de seguretat.

Pin It on Pinterest