Select Page

Fins a final d’any, Altea segueix sent la capital cultural valenciana, i per a la temporada estival la regidoria de Cultura ha preparat una variada programació que inclou diferents vessants artístiques i culturals com les arts plàstiques i escèniques, música, lletres i patrimoni.

La regidora responsable de l’àrea, Aurora Serrat, ha presentat l’oferta estival que es podrà gaudir a Altea este estiu. Del 2 de juliol al 30 de setembre la plaça de l’església acollirà la 37 edició de la Mostra d’Artesania, una activitat ‘’que durant més de tres dècades ha sigut i és un referent d’artesania contemporània d’alta qualitat gràcies a una cuidada selecció de peces úniques’’, en paraules de la regidora. La Mostra compta enguany amb 18 parades, 13 d’elles durant el mes de juliol i les 5 restants s’incorporaran al mes d’agost. La Mostra es podrà visitar en horari de 19:00 a 00:30 hores durant tota la setmana. A més a més, Serrat ha destacat que l’Ajuntament d’Altea ‘’adoptarà les mesures necessàries perquè tothom puga gaudir de la Mostra de la forma més segura. Així, es facilitarà gel hidroalcohòlic i mascaretes als visitants i  als artesans, com també garantirem la distància de seguretat entre les persones i també entre les parades”.

A partir del 20 de juliol, els carrers del nucli antic es convertiran de nou en un museu a l’aire lliure amb ‘’Balconades’’, l’exposició de llenços d’autors individuals als balcons del poble antic.

Aurora Serrat també ha avançat que el dia 15 de juliol tindrà lloc l’acte central de l’Any Carmelina. ‘’Acollirem la presentació, per part de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Ajuntament d’Altea, de l’exposició, el còmic, la ruta Playguia i la reedició de l’obra més carismàtica de l’autora, Matèria de Bretanya’’.

El 22 de juliol els amants de l’òpera podran delectar-se amb l’obra ‘’Il tutore burlato’’, emmarcada en la proposta ‘’Les Arts Volant’’. La regidora ha explicat que Altea ha sigut escollida per la Conselleria de Cultura, juntament amb la resta de municipis que han sigut capital cultural, per a participar en el Pla reaCtivem. ‘’Gràcies a esta proposta Altea acollirà un dels projectes més innovadors que ha presentat el Palau de les Arts. Es tracta de ‘’Les Arts Volant’’ una proposta que vol fer arribar l’òpera a qualsevol racó de la nostra geografia, especialment a localitats on resultaria molt difícil programar-la’’.

L’espectacle que s’estrena esta temporada és ‘’Il tutore burlato’’ del compositor valencià Martín i Soler. ‘’La funció es du a terme dins d’un camió de grans dimensions, concebut per a representar l’espectacle. El remolc del camió es transforma en un gran escenari a l’aire lliure on els cantants interpreten l’òpera, acompanyats per un pianista. Es tracta de fer visible -i itinerant alhora- el fascinant món de l’òpera i poder gaudir d’esta disciplina musical”, ha detallat la regidora

El 24 de juliol tindrà lloc el concert ‘’Clar de Lluna’’ amb el grup Jerez Texas. Torna també el cicle musical ‘’Música a Boqueta Nit’’ (el 30 de juliol i els dijous d’agost). Completaran l’agenda cultural actuacions teatrals, i al setembre concerts de jazz i blues.

Pin It on Pinterest