Select Page

L’alcalde d’Altea i el secretari autonòmic de Turisme han hissat este matí la bandera Qualitur de la platja de l’Espigó.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han assistit este matí a l’hissat de la bandera Qualitur de la platja de l’Espigó. S’han sumat també a l’acte el director general de Turisme, Herick Campos i els els regidors de Platges, Diego Zaragozí; Turisme, Xelo Gonzàlez, i Seguretat Ciutadana, Miguel de la Hoz.

El secretari autonòmic ha confirmat que Altea ha obtingut un total de 8 banderes Qualitur, el que suposa un reconeixement que anualment realitza Turisme Comunitat Valenciana a les platges que disposen de certificats de qualitat, medi ambient o accessibilitat, amb l’objectiu de promocionar l’excel·lència del litoral de la Comunitat.

Francesc Colomer ha dedicat paraules d’agraïment a l’Ajuntament ‘’pel seu treball en la millora de la qualificació de les seues platges’’. I ha destacat que ‘’Altea és una peça clau en el territori turístic de la Comunitat Valeciana’’. A més d’això, ha valorat ‘’l’esforç de l’Ajuntament d’Altea per incorporar la seguretat com un element de marca, en un moment on les persones que viatgen valoren este aspecte a l’hora de prendre una decisió de la destinació que visitaran’’. En este sentit insistia en el fet que ‘’Altea treballa des de fa molt de temps valors que fan d‘esta ciutat un espai singular i diferent, com ara el treball en pro de la cultura, la sostenibilitat, la seguretat, el medi ambient i la hospitalitat. Ara més que mai estos valors són essencials per a les destinacions turístiques’’.

Colomer ha insistit en el fet que ‘’cal treballar en els valors de la qualitat certificada, que és el model turístic que busquem’’. ‘’Este 2020 serà un any atípic i difícil, -afegia-, però farem un esforç col·lectiu perquè el turisme continue sent la gran esperança per a moltes de les nostres ciutats’’.

Per la seua banda, l’alcalde ha agraït les paraules del responsable de Turisme Comunitat Valenciana, i ha destacat la bona sintonia entre les dos administracions ‘’que ens ha portat a obtindre molts èxits’’.

Així mateix, Llinares ha insistit en l’aspecte de la seguretat, ‘’com l’aposta principal d’esta temporada turística’’. En este sentit, ha destacat que les banderes Qualitur obtingudes per Altea ‘’són sinònim d’excel·lència turística que és el que Altea pretén oferir als seus visitants’’. ‘’Les nostres platges tenen una idiosincràsia particular, són de pedra, i l’afluència no és massiva’’, afegia l’alcalde. També ha explicat que a més del servei de socorrisme, enguany, per mitjà de la Generalitat, les platges d’Altea comptaran amb la figura del controlador o informador. Es tracta de personal format per assegurar que a les platges es complisquen totes les mesures de seguretat contra la COVID-19.

Finalment, i malgrat la situació provocada per la pandèmia del coronavirus, l’alcalde s’ha mostrat confiat per la temporada turística que comença. ‘’Altea és un destí segur amb molts valors reconeguts: cultura, gastronomia, patrimoni, entorn únic. Eixe és el nostre model, el d’un poble tranquil, amb un turisme no massificat i de qualitat i pel que seguirem treballant des de l’Ajuntament, perquè el nostre sector és sòlid i entre tots serem capaços de superar esta situació’’.

En 2020 són 174 les platges reconegudes amb les banderes Qualitur que certifiquen la qualitat dels seus equipaments, la qualitat mediambiental i l’accessibilitat de les platges de 37 municipis de la Comunitat. Per províncies, 11 municipis d’Alacant, 10 de Castelló i 16 de València.

 

Pin It on Pinterest