Select Page

Les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Comunitat Valenciana s’uneixen per a presentar esta campanya amb un vídeo informatiu

Per commemorar, hui 26 de Juny, el Dia Internacional de lluita contra l’ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues, l’Ajuntament d’Altea, a través de la UPCCA, participa al costat de les diferents UPCCAs de la Comunitat Valenciana en la campanya ‘Contagia’t de prevenció’ per informar a la ciutadania de forma clara i propera de les implicacions i importància de la prevenció local. Així ho ha donat a conèixer el regidor de Benestar Social de l’Ajuntament d’Altea, José Luis León Gascón.

La campanya ‘Contagia’t de Prevenció’ inclou un vídeo realitzat de forma conjunta i amb un missatge unívoc: Les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives són els serveis professionals i acreditats per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per informar, orientar i treballar amb les famílies, les escoles i les comunitats, donant suport especialment a la joventut, a fi de, en paraules del secretari general de l’ONU, Antonio Guterres, “previndre el consum de drogues i ajudar a les noves generacions a portar una vida més sana i a triar el seu camí amb força i resiliència”.

Este dia, celebrat a proposta de l’ONU, amb l’objectiu de reforçar l’acció i la cooperació per aconseguir una societat lliure del consum de drogues, és una oportunitat per a conscienciar sobre la importància de la prevenció local en conductes addictives visibilitzant la tasca que realitzen les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana com a actius clau de la salut local, al costat de les famílies, les escoles i les comunitats en la lluita contra les addiccions. La Comunitat Valenciana compta amb 86 UPCCA, que sumen més de 100 professionals experts en prevenció de conductes addictives.

La campanya de l’ONU d’este any 2020, es desenvolupa sota el lema “Millor coneixement per a un millor ciudado” fent referència al fet que el consum de drogues sempre ha estat intervingut per informació errònia, un inconvenient per poder resoldre el problema. En este sentit totes les UPCCAs donen suport plenament la commemoració d’este dia i s’aplique de forma real i efectiva el lema de l’ONU seleccionat per a este any; realitzant l’esforç quotidià des de les diferents institucions, en les seues competències, per aconseguir els objectius que representen.

Les UPCCAs, realitzen una intensa i variada tasca en els àmbits educatiu, sanitari, social i comunitari des de diferents perfils professionals i als diferents nivells de prevenció. Actuen desenvolupant i coordinant plans municipals de drogues i altres actuacions de forma transversal i amb un nexe comú: reduir o evitar l’ús i/o abús de drogues i altres conductes addictives, així com promoure hàbits de vida saludables. La diversitat, transversalitat i amplitud de les seues funcions i actuacions són una fortalesa indiscutible d’estos serveis i desitgen, en definitiva, seguir sent l’instrument per promoure que la població es contagie de prevenció i entre tots i totes evitem problemes de salut relacionats amb les addiccions.

Pin It on Pinterest