Select Page

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altea, Jose Orozco, ha anunciat que la posada en marxa, per part de Creu Roja Altea, d’un Hort Ecosocial és ja una realitat. Un projecte que compta amb la col·laboració del consistori i la premissa fonamental és la integració de la variable social en un projecte ambiental.

Este Hort Ecosocial té per objecte buscar la integració d’una vida sana, el proveïment d’aliments frescos i proporcionar també beneficis cognitius, emocionals, socials i mediambientals que este tipus d’activitats produeix en els col·lectius participants.

“A més de l’aprenentatge, com a pont cap a un treball per a tot aquell que vulga participar -menors, persones amb diversitat funcional, grans-, en l’àmbit del projecte es desenvoluparà un banc de llavors, afavorint la conservació i difusió del patrimoni filogenètic de les varietats vegetals de la comarca de la Marina Baixa i en concret de les tradicionals de la població d’Altea. Tot això encaminat a la preservació de la biodiversitat “; ha explicat Jordi Juan Cerdá, responsable del projecte i membre de la Creu Roja.

Pel que fa a l’aportació municipal al projecte, “l’ajuntament contribueix amb l’obtenció d’eines i material agrari, a més de cedir l’hort”; ha apuntat l’edil de Medi Ambient, que ha explicat que “es tracta d’un projecte que integra valors com la solidaritat, companyerisme i el treball en grup. Des de l’Ajuntament ens sembla molt interessant col·laborar en una acció tan tangible que permet la integració de gent desfavorida ensenyant-los a treballar la terra i conèixer la gran varietat de llavors autòctones existents, entre altres coses. ”

L’Hort Ecosocial de Creu Roja Altea és un projecte transversal que afavoreix el desenvolupament social, local i agrícola, fomentant la biodiversitat a través del banc de llavors i possibilitant la creació d’un col·lectiu potencialment demandant del Banc de Terres Local.

Entre les activitats i tallers que es duran a terme en l’àmbit del projecte estan la formació agrònoma per al desenvolupament de l’hort; el disseny i la preparació del terreny; activitats de viverisme i plantació en funció dels calendaris de sembra; el manteniment de l’hort i activitats de recol·lecció.

Pin It on Pinterest