Select Page

Altea ampliarà durant el curs 2020-21 la seua oferta educativa de cicles formatius amb la incorporació a l’IES Bellaguarda del Cicle Superior de Projectes d’Edificació, tal i com han informat la regidora d’Educació, Vicenta Pérez; la directora del centre educatiu, Mª José Llorca; i la cap d’estudis, Maite Lloret, durant una visita al centre educatiu a la que s’han sumat les regidores d’Ocupació, Maria A. Laviós, i Turisme, Xelo Gonzàlez.

Vicenta Pérez ha mostrat la seua satisfacció perquè Altea sume un cicle formatiu més i s’amplie l’oferta educativa de la localitat. A més a més, ha destacat que ‘’som un dels tres municipis de la província d’Alacant que oferiran estos estudis, a més de Oriola i Alacant’’.

Per la seua banda, la cap d’Estudis ha explicat que ‘’este cicle torna a l’IES, després d’uns anys sense poder impartir-lo, i estem molt contents per la reactivació d’estos estudis. És un reconeixement de les administracions educatives a les demandes del centre que aposta, amb estos cicles, per la formació i la inserció laboral dels alumnes qualificats en les empreses del sector’’.

El Cicle Projectes d’Edificació, pertanyent a la família professional d’Edificació i Obra Civil, és un grau superior de 2000 hores, 2 cursos, i inclou 400 hores de formació en empreses punteres de el sector. El cicle, que s’impartirà en horari de matí, està centrat exclusivament en edificació, residencial i no residencial. Les assignatures de primer curs introdueixen als alumnes en la base teòrica del cicle i el segon curs es centra en els projectes d’edificació. La cap d’estudis ha destacat també l’assignatura d’eficiència energètica en edificació que s’imparteix al segon curs.

‘’Els estudiants que finalitzen el cicle es converteixen en professionals molt polivalents, -ha comentat la cap d’estudis-, i poden exercir ocupacions diverses com ara: delineant projectista d’edificació, delineant d’edificació, delineant d’instal·lacions, maquetista de construcció, ajudant de cap d’oficina tècnica, ajudant de planificador, ajudant de tècnic de control de costos, tècnic de control documental, especialista en replantejaments, ajudant de processos de certificació energètica d’edificis, tècnic d’eficiència energètica d’edificis, delineant projectista de xarxes i sistemes de distribució de fluids, entre d’altres’’.

La directora del centre ha indicat els requisits d’accés al cicle. Un accés directe tenint el títol de Batxillerat, en qualsevol de les seues modalitats; el títol de Tècnic de Formació Professional, antiga FP 2 o actual Grau Mitjà. Estar en possessió del títol de Formació Professional de Segon Grau o altres titulacions equivalents a efectes acadèmics. Tindre una titulació universitària a la qual es va accedir sense complir cap dels requisits anteriors. Així mateix, també es pot accedir a través de prova sense complir cap dels requisits acadèmics anteriors, tindre 19 anys d’edat o complir-los durant l’any en curs i superar la corresponent prova d’accés.

El títol de Tècnic Superior en Projectes d’Edificació permet l’accés directe als ensenyaments conduents als títols universitaris de grau en les condicions d’admissió que s’establisquen.

A partir del dia 17 i fins al 25 de juny  s’inicia el període per sol·licitar plaça per a qualsevol dels cicles de l’IES Bellaguarda d’Altea. Tots els tràmits es podran realitzar des del web www.telematricula.es amb el DNI o NIE a mà o amb DNI electrònic.

Finalment, la regidora d’Educació, Vicenta Pérez, ha animat a totes les persones interessades en este cicle que participen en el procés d’admissió. ‘’A més a més, -afegia-, este nou cicle es suma als tres que ja ofereix l’IES Bellaguarda: un bàsic, un mitjà i dos superiors, estudis que ajuden als nostres joves a la incorporació al món laboral’’.

 

Pin It on Pinterest