Select Page

La corporació municipal de l’Ajuntament d’Altea ha celebrat este matí sessió plenària via telemàtica, com ja va ocórrer el mes passat, a causa de les actuals circumstàncies provocades per la crisi de la COVID-19. Entre els punts de l’ordre del dia, el plenari ha aprovat per majoria l’acceptació de la delegació de competències, emmarcada en el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports en matèria  d’infraestructures educatives, per a la instal·lació d’aire condicionat i ombratge a l’Escola Infantil de Primer Cicle Mini-Món. El punt ha comptat amb els vots a favor dels grups de l’equip de govern, Compromís i PSOE; del PP i Altea amb Trellat i l’abstenció de Ciudadanos.

La responsable municipal d’Educació, Vicenta Pérez, ha assenyalat que ‘’l’Ajuntament d’Altea va presentar la sol·licitud de delegació de competències a la Conselleria per a portar a terme esta actuació, finançada a càrrec del programa Edificant de la Generalitat, per tal de climatitzar i adequar els espais de l’escoleta amb la finalitat que les instal·lacions resultants d’esta actuació permeteren un adequat exercici de la tasca educativa en l’etapa educativa de 0 a 3 anys’’.

Com ha explicat la regidora d’Educació ‘’l’import de la delegació ascendeix a 176.577,93 euros, que es dividiran en dos anualitats. En 2020 s’invertiran 56.158,59 euros, i l’any que ve es destinaran 120.419,34 euros’’. En este sentit, el regidor d’Urbanisme, Jose Orozco, ha detallat que ‘’56.000 euros es destinaran a la climatització; i els 120.000 euros restants a la reforma interior i l’ombratge’’.

El responsable d’Urbanisme ha comentat que ‘’els 176.000 euros estaven assignats íntegrament per l’anualitat de 2021. Així i tot, enteníem que el problema de temperatura tan alta que patien xiquets de menys de 3 anys era inassumible un altre any. Per això vam tractar de buscar una solució a través de les diverses reunions que vam mantenir amb responsables de Conselleria’’. Al respecte, el regidor afegia que ‘’explicada la problemàtica i la sensibilitat especial del cas, són xiquets de menys de 3 anys, que l’últim mes de classe havien de combatre les temperatures amb activitats d’aigua continuades. Conselleria va ser receptiva i va entendre la singularitat de la situació, la qual cosa agraïm molt, i  vam arribar a l’acord que la part de la climatització, 56.000 euros, s’invertiria al 2020 i la resta al 2021’’.

Els dos regidors s’han mostrat molt satisfets per estes actuacions que atenuaran la calor als alumnes de l’escoleta. ‘’Durant este temps s’ha alleugerat la calor amb màquines llogades per a aconseguir una òptima temperatura’’, recordava Vicenta Pérez. ‘’A partir del nou curs, quan els més menuts i les educadores tornen a l’escoleta, comptaran amb una nova instal·lació de climatització que facilitarà la docència i millorarà la comoditat dels xiquets i xiquetes’’, concloïa Jose Orozco.

Pin It on Pinterest