Select Page

A l’igual que la resta de municipis de la Comunitat Valenciana, Altea es troba des de hui a la Fase 2 de la desescalada en l’àmbit de l’Estat d’Alarma a conseqüència de la pandèmia del COVID-19.

Una Fase 2 que no implica la total llibertat de moviments, però si l’ampliació de les activitats a realitzar, com ara la possibilitat de dur a terme passejades i esport sense franja horària, excepte les destinades a persones majors de 70 anys i persones vulnerables que podran realitzar estes activitats en horari de 10 a 12:00h i de 19 a 20:00h.

Les reunions de persones passen de ser de un màxim de 10 a 15 persones; els locals i establiments minoristes podran donar servei al seu interior fins a un 40% de la seua capacitat; es reprèn la pesca i caça esportiva; es podran dur a terme esdeveniments esportius a porta tancada; es permet el bany en platges i prendre el sol, respectant les distàncies de seguretat; les sales de vetlla podran reunir fins a un màxim de 25 persones si són a l’aire lliure o 15 en espais tancats; les cerimònies nupcials podran congregar el 50% de l’aforament de l’espai on es duguen a terme fins a un màxim de 100 persones a l’aire lliure i 50 en espai tancat i els llocs de culte podran ser ocupats fins a un 50% del seu aforament.

Altres activitats que a partir de hui també estan permeses són allotjar-se en un hotel; realitzar activitats de turisme actiu i de natura fins a un màxim de 20 persones; acudir a botigues sense límit de superfície; assistir a exposicions, al cinema, al teatre o auditoris.

Davant d’esta nova fase de la desescalada, que amplia la permissibilitat en la realització d’activitats fins al moment prohibides, les autoritats municipals amb l’alcalde, Jaume Llinares, al capdavant, demanen prudència. Recomanen seguir extremant les mesures de seguretat com la utilització de la màscareta i el distanciament de dos metres entre persones i agraeixen la col·laboració ciutadana. “Si tots complim les normes, serà més fàcil anar avançant en la desescalada i també s’evitaran possibles rebrots de virus”; ha comentat el primer edil alteà.

Per a un major coneixement de les activitats permeses, consultar el Pla per a la Transició cap a una nova normalitat del Ministeri de Sanitat o en http://www.gvaoberta.gva.es/va/covid-19

pdf Ministerio de Sanidad fase 2 desescalada

Pin It on Pinterest