Select Page

El regidor d’Urbanisme, Jose Orozco, ha informat sobre les ajudes a la reforma i rehabilitació a la Comunitat Valenciana, Pla Renhata, que convoca la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

Com ha indicat l’edil de l’àrea ‘’les ajudes Renhata 2020 inclouen la reforma de les habitacions humides, com cuina, banys, lavabos o llavadors, sense excloure calderes, electrodomèstics, placa de cocció, forn o extractor de fums. També inclouen l’adaptació per facilitar l’ús per persones amb diversitat funcional a través de l’ampliació d’espais de circulació, canvi de portes, senyals acústics o lluminosos, etc. El pla cobreix també la instal·lació de sistemes integrats de domòtica per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda: monitorització i control remot de portes i equips electrònics, activació per veu, càmeres per a atenció a dependents i detecció i alarma d’incendi’’.

Sobre les característiques de la casa, esta ha de ser la residència habitual de la persona que sol·licita l’ajuda i ha de tenir més de 20 anys d’antiguitat.

Els ajuts subvencionaran els honoraris professionals, un màxim d’un 5% de el cost de les obres, taxes i impostos. Les despeses de l’obra, des de 2.000 fins a 12.000 euros. Fins al 30 de juny es poden sol·licitar els ajuts. Poden acollir obres acabades, en curs o sense començar.

Els requisits per sol·licitar els ajuts, passen per buscar un tècnic col·laborador que haurà de donar-se d’alta. La sol·licitud es realitza telemàticament a www.habitatge.gva.es

Per a qualsevol dubte s’ha habilitat el correu electrònic: ajudesrehabilitacio@gva.es o es pot telefonar als números de telèfon disposats per a cada província: 965 936 775 (Alacant).

A més del pla Renhata, s’han presentat altres 3 tipus d’ajudes com són:

  • La realització de l’Informe d’Avaluació de l’Edifici (IEEV.CV).
  • Les ajudes de rehabilitació d’edificis i la millora de la seguretat d’utilització i de l’accessibilitat en habitatges del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021.
  • Ajudes de rehabilitació d’edificis i la millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat en habitatges del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021.

Segons explica el regidor ‘’podran ser part beneficiària d’estes ajudes les comunitats de propietaris, agrupacions de comunitats de propietaris o les persones propietàries úniques, d’edificis de caràcter predominantment residencial, si bé, per poder acollir-se a la rehabilitació d’habitatges, tant en l’Accessibilitat com a l’Eficiència Energètica, prèviament, s’haja realitzat o formalitzat la presentació telemàtica de l’IEEV.CV amb posterioritat al 15 d’abril de 2019, segons el model establert per la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica’’. El termini per a la presentació de la sol·licitud finalitzarà el 30 de juny de 2020, inclusivament. La presentació i el procediment de tramitació serà telemàtic.

Finalment, Jose Orozco ha animat que arquitectes tècnics, administradors de finques i totes les persones que ho necessiten a sol·licitar estos ajuts. I ha assenyalat que ‘’des de l’Ajuntament d’Altea apostem per este tipus d’iniciatives, que ajuden a la reactivació econòmica i milloren les condicions de vida de la ciutadania’’.

Més informació: http://www.habitatge.gva.es/es/web/arquitectura/ajudes-convocatories-2020

 

Pin It on Pinterest