Select Page

La tercera edició dels pressupostos participatius d’Altea 2019 va obtindre   bons resultats gràcies a l’impuls participatiu dels ciutadans i ciutadanes d’Altea, el qual ha augmentat més d’un 23% respecte al 2018. “Esta col·laboració d’alteans i alteanes ens ha portat experiències gratificants i gràcies a esta edició, diferents universitats espanyoles han mostrat interés per conéixer els mecanismes emprats als pressupostos participatius d’Altea”. Així ho ha donat a conèixer l’edil de Participació Ciutadana, Maria A. Laviós.

La regidora ha detallat que, els darrers mesos, “tant la Universitat de Granada com la Universitat d’Alacant s’han posat en contacte amb l’Ajuntament d’Altea per sol·licitar la col·laboració de l’àrea de Participació Ciutadana amb el grup de treball de bones pràctiques participatives”.

La Universitat de Granada està realitzant uns projectes de Participació Ciutadana europeus, a través de Medialab UGR-Laboratorio de Investigación en Cultura y Sociedad Digital amb l’objectiu d’incrementar el compromís i l’empoderament de la gent jove amb la democràcia participativa. Per este motiu, ha sol·licitat la col·laboració de l’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Altea per facilitar detalls tècnics del desenvolupament que es va seguir als pressupostos participatius 2019.

En el cas de la Universitat d’Alacant, i amb la finalitat de fomentar la participació ciutadana a la resta de la Comunitat Valenciana, el seu equip d’investigació, CRITERI, junt amb la Conselleria de Participació, s’han posat en contacte demanat la col·laboració d’esta àrea per fer un projecte en comú que començarà ben aviat. Laviós ha explicat que “la finalitat d’este projecte és la realització d’un manual de bones pràctiques participatives, que de segur podrem posar en pràctica a la nostra localitat per fer encara més participativa esta societat”.

Pin It on Pinterest