Select Page

Hui dimecres 20 de maig ha tingut lloc una nova jornada de treball del projecte URBACT, projecte Europeu de què Altea és sòcia, en el qual participen les associacions Corazón Exprés, Creu Roja Altea i De Amicitia, al costat de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea. Esta reunió, dirigida per la Expert Leader del projecte “URBACT Ciutats Voluntàries”, Maria Joao Rauch, ha tingut com a objectiu revisar el treball realitzat durant la crisi de la COVID19, al temps de motivar noves vies de treball i col·laboració entre associacions i administració.

En el transcurs de la jornada, les associacions han exposat tota la feina feta i la gran col·laboració existent entre elles i l’administració, permetent així ampliar la seua infraestructura per poder donar major capacitat de suport i ajuda a les famílies d’Altea.

“A Altea s’ha demostrat la bona feina feta entre les associacions i l’administració; s’ha donat cobertura a nombroses famílies i a més la col·laboració ha permès ampliar les infraestructures d’estes associacions per donar més cabuda a les seues accions “comenta la regidora de Projectes Europeus i Participació Ciutadana Maria Antònia Laviós.

Corazón Exprés ha indicat que “hem observat por a les persones, les associacions hem i estem ajudant perquè la por es vaga, però també hem observat que bé que hem funcionat col·laborant entre les associacions i l’administració”.

Per la seua banda De Amicitia ha plantejat noves formacions en línia adreçades a les persones interessades en ajudar, per poder facilitar així la incorporació de nous voluntaris a estes associacions. A més, ha assenyalat “la importància de continuar amb la formació a nivell de voluntariat per enriquir el nostre municipi i continuar presentant projectes europeus que fomenten el voluntariat entre joves”.

Creu Roja Altea assegura que “esperem que este impuls no es perda i continue la col·laboració solidària i el treball en equip entre les associacions i l’Ajuntament d’Altea”.

Finalment, la Expert Leader ha conclòs la reunió agraint “el compromís de les associacions i l’edil de continuar treballant en equip perquè esta forma de treball s’incorpore a la mecànica del municipi”. El projecte URBACT, en el qual estan treballant conjuntament les associacions des de fa més d’un any, es presenta com a referent en “Altea, Ciutat Voluntària” davant esta situació tan excepcional i Baix el lema “Units som més”.

Pin It on Pinterest