Select Page

La Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana ha traslladat a l’Ajuntament d’Altea que la capitalitat cultural d’Altea i Vilafranca es perllongarà fins a finals d’any. Altea, dins de les entitats locals de més de 5.000 habitants i el municipi de Vilafranca, en les de menys de 5.000.

Com ha explicat la regidora de Cultura, Aurora Serrat, ‘’la distinció de capital cultural finalitzava el passat dia 25 d’abril, però a causa de la impossibilitat de celebrar diverses activitats, així com la cloenda de l’any, des de Conselleria ens han comentat la intenció de fer el tancament i cloenda de la capitalitat cultural 2019-2020 d’Altea i Vilafranca de cara a l’últim trimestre del l’any i traslladar la capitalitat cultural en l’any natural, moment en que Alcoi i Bocairent passaran a ser les capitals culturals durant tot l’any 2021’’.

Esta mesura ja s’ha fet oficial per part de la Conselleria de Cultura de la Generalitat, que ja s’han posat en contacte amb la regidoria de Cultura alteana per tal de reprogramar l’exposició d’art contemporani del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, ‘Paisatges quotidians’, instal·lada a Palau Altea. ‘’Esta mostra es va quedar paralitzada a causa del decret d’estat d’alarma, i en breu podrem gaudir d’ella perquè en el seu moment no vam tindre l’oportunitat’’.

L’edil assenyalava també que ‘’tornarem a programar l’obra ‘Tòrtora’, la producció de l’Institut Valencià de Cultura que no es va poder interpretar a Palau Altea. Un espectacle que va obtindre tres guardons en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2019. A banda, també estem treballant en la reactivació de les activitats culturals locals que anunciarem en breu’’.

Aurora Serrat agraïa a la Conselleria de Cultura el fet de perllongar la capitalitat cultural valenciana d’Altea, ‘’i així poder celebrar, amb la importància que mereix, la cloenda d’este any tan significatiu per a la nostra localitat’’. ‘’Ha sigut un any de reconeixement a la tasca cultural que realitza Altea des de fa molt de temps, una tasca per la que seguirem apostant des de l’Ajuntament d’Altea, ara més que mai pels difícils moments que estem vivint. La cultura és un eix fonamental de la nostra idiosincràsia, i també de la nostra economia, així com un dels atractius més importants de l’oferta turística alteana. Per això, donarem suport a totes les mesures en pro de la cultura i la seua difusió’’, concloïa la regidora.

Pin It on Pinterest