Select Page

Donada la cancel·lació del Castell de l’Olla 2020 a conseqüència del COVID-19, feta pública per la Confraria que gestiona l’esdeveniment, l’Ajuntament d’Altea destinarà els 30.000€ que tenia reservats per a tal fi al departament de Benestar Social, per ajudar a les famílies més desfavorides en estos moments de crisi sanitària, econòmica i social. Així ho ha donat a conèixer l’edil de Turisme i Hisenda Xelo González.

Com ha recordat l’edil, “per al municipi d’Altea el Castell de l’Olla és un dels esdeveniments més destacats de quants celebrem i suposa una important font d’ingressos en el sector turístic, de manera que l’Ajuntament sempre ha dedicat una important partida pressupostària al mateix, així com ha proporcionat infraestructures i mà d’obra per a la seua celebració”. “Este any, a causa de les pròpies característiques de l’esdeveniment que congrega milers d’espectadors i la celebració no garantiria les mesures de seguretat i prevenció imposades per les autoritats sanitàries, la Confraria del Castell de l’Olla, després d’una Assemblea General Ordinària dels seus confrares, ha decidit posposar la 34 edició i així ho ha comunicat”; ha afegit Xelo González.

“Davant les circumstàncies que vivim hem d’assumir, amb resignació, la cancel·lació d’esdeveniments i festes fins el proper any i encara que no és una bona notícia, a hores d’ara és important marcar prioritats i en elles hi ha el destinar l’import econòmic que les institucions , com l’Ajuntament, aportem a este tipus d’actes a pal·liar, en la mesura de les nostres possibilitats, la situació de precarietat en què es troben aquelles persones que han deixat de tenir ingressos i necessiten una ajuda per poder tirar endavant les seues famílies” . Ha apuntat la responsable de la Hisenda Municipal; qui ha assenyalat que, “tots els diners que este any l’Ajuntament havia de destinar al Castell de l’Olla, els transferirà al departament de Serveis Socials, que és qui directament gestiona les ajudes”.

Xelo González ha conclòs agraint a la Confraria del Castell de l’Olla i al seu president, José Pérez Gorgoll, la tasca que any rere any realitzen en pro de l’esdeveniment i els anima a fer especial l’edició 35 a l’agost del 2021.

Imatge: Juanjo Álvarez

Pin It on Pinterest