Select Page

Este matí ha tingut lloc l’assemblea convocada per Herick Campos, director general de Turisme, dins el marc del ‘Programa CV Destinació Segura’, davant el COVID-19, que impulsa Turisme Comunitat Valenciana, amb l’objecte d’explorar iniciatives en matèria de tecnologia i innovació orientades a la gestió de les destinacions, especialment dels espais de platja i de natura. S’han establert les premisses, a l’espera del que dictamine el Govern Central, per establir a la Comunitat Valenciana com a destinació segura davant el COVID-19.

La reunió ha estat convocada per videoconferència i oberta per Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, qui ha indicat l’important paper dels ajuntaments en esta nova realitat i “la necessitat d’adaptar-se a este nou paradigma, en què la presa de decisions ha d’estar basada en l’aportació de dades que ens dóna la tecnologia”.

L’Ajuntament d’Altea es troba immers dins del procés d’obtenció de la qualificació de Destinació Turística Intel·ligent (DTI), en paraules de la regidora de Turisme Xelo González, “ser DTI és un dels passos més importants que estem donant, si abans del COVID-19 ja era important per a nosaltres, ara amb esta nova situació es fa indispensable. El turisme és un dels nostres principals motors i el que ens atorga el DTI és la governança en funció de l’obtenció de dades fefaents. Això ens permetrà donar una millor qualitat tant al turista com als nostres comerciants i ciutadans”.

Per la seua banda, Pere Barber, regidor de Noves Tecnologies, indicava que “ara mateix estem pendents de les directrius que ens mane el govern central, juntament amb tota la informació que ens aporta Turisme Comunitat Valenciana perquè, de forma immediata, puguem adaptar-nos i implementar totes les necessitats tecnològiques necessàries per a ser una destinació segura, no només davant del COVID-19, sinó, obrint també les nostres mires a les noves circumstàncies que puguen afectar la nostra localitat”.

En l’actualitat, l’Ajuntament es troba dins del procés d’Autodiagnòstic per a l’obtenció de la qualificació DTI. A part dels indicadors marcats des d’Invat·tur, també s’estan tenint en compte possibles implicacions que genere el COVID-19 en esta nova realitat.

Pin It on Pinterest