Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha posat en marxa una sèrie d’obres de millora de les infraestructures locals. El regidor de l’àrea d’Infraestructures i Obres, Diego Zaragozí, manifestava que ‘’des de l’Ajuntament entenem que la millor manera d’ajudar a la reactivació econòmica local és, precisament, posant en marxa obres públiques que, a més a més són necessàries per a Altea’’.

El regidor ha explicat que moltes d’estes actuacions estaven previstes i es van veure paralitzades a causa de la parada produïda per l’estat d’alarma, decretat com a mesura de prevenció davant del coronavirus. Així mateix, també ha anunciat que ‘’hi ha nous projectes sobre els que hem estat treballant els mesos passats i durant els dies de quarantena, que no hem parat la nostra activitat i ara, en esta fase zero de la desescalada, estem en disposició de poder començar-los’’.

Zaragozí ha destacat que ‘’seran nou pimes locals, gestionades per autònoms, les encarregades de la seua realització. Hem optat per esta opció, en volta d’una gran empresa que ho fera tot, per donar oportunitat a més empreses d’Altea en estos moments tan complicats que estem vivint per la crisi del coronavirus i ajudar a la xicoteta empresa a mantindré la seua ocupació i als seus treballadors’’.

Entre les obres que havien quedat suspeses per l’estat d’alarma, cal mencionar que s’ha reprès la reparació de les zones costeres d’Altea afectades pel temporal Glòria. Com informa el regidor, ‘’s’executaran totes alhora i està previst que finalitzen en el termini d’un mes aproximadament’’. Hui ha començat la reparació del passeig de Cap Negret, executada per Costes. Per a la resta d’actuacions a les platges, l’Ajuntament d’Altea realitzarà una inversió de 400.000 euros. ‘’Una tasca importantíssima per a les nostres platges i la millora de la zona costera d’Altea amb l’objectiu que puguem donar el millor servei i la millor imatge’’.

Altres obres de reparació dels desperfectes causats pel temporal són la reparació del camí d’accés a la Cala del Soio i la baixada de la rampa de la platja de La Roda i la barana de la mateixa platja, ‘’que es canviarà la seua ubicació en algun punt’’, assenyalava Zaragozí.

També són importants les obres de reparació dels desperfectes que va ocasionar el temporal Glòria a Cap Blanc. En este indret s’està actuant a la rotonda de ‘El Chiringuito’, ‘’que és l’actuació més important en esta zona; a més a més es renovaran tots els accessos a les platges de Cap Blanc’’.

A més d’això, Diego Zaragozí ha anunciat que està previst instal·lar a les platges La Roda i l’Olla dos serveis de WC públics per a usuaris i vianants. ‘’Són dos zones molt concorregudes i calia donar este servei que, si és possible, ampliarem també a Cap Blanc’’.

Paral·lelament a les obres de reparació de les platges, també es segueix amb els treballs de posada a punt i neteja. ‘’Amb l’inici de les eixides autoritzades durant la fase zero de la desescalada del confinament, l’Ajuntament d’Altea ha començat les tasques de neteja i condicionament de les platges, perquè es puga passejar en les millors condicions i els serveis de neteja de La Pública continuen realitzant desinfeccions en les zones amb més afluència de persones al llarg del dia per passejar o fer esport’’.

Diego Zaragozí parlava també d’altres actuacions destacades al nucli urbà. ‘’Una molt important i necessària és el canvi de conduccions d’aigua i clavegueram del carrer Sant Vicent. Esta zona necessitava obres urgents, havia cases molt afectades i amb problemes de salubritat causats per unes instal·lacions obsoletes’’. Esta obra, amb un pressupost de 75.000 euros, començarà en pocs dies i la duració de la mateixa serà de dos mesos, aproximadament.

Cal assenyalar també que segueixen les obres de l’aparcament de Basseta, la primera fase, la de major envergadura, estarà finalitzada per a l’aparcament dels vehicles a finals de la pròxima setmana. I, seguidament, començarà la segona fase.

Ja estan executant-se les obres de millora del carrer Consell, en ple centre d’Altea, ‘’deteriorat per distintes obres i obsolescència de materials’’. Es realitzarà també la reparació del camí de El Blanquinal, així com millores en la il·luminació d’urbanitzacions que ho necessiten, com ara Las Mimosas i la reparació per despreniment d’un carrer a La Galera.

‘’Finalment, i no menys important, vull subratllar que en tot este temps no hem deixat d’insistir al Ministeri competent per a licitar les obres del Front Litoral’’, concloïa Zaragozí, que espera en breu poder reactivar les gestions per començar esta important infraestructura per al poble d’Altea.

Pin It on Pinterest