Select Page

En les últimes setmanes l’avifauna de la zona del riu Algar ha incrementat gratament i s’ha constatat una nova espècie d’au no inventariada, fins ara, com és la ‘Carraca Coracias Garrulus’. Així ho ha donat a conèixer el regidor de Medi Ambient, Jose Orozco, qui ha manifestat que “hem de posar en valor tota la fauna i flora que tenim al nostre entorn i l’aiguamoll del Riu és un clar exemple”.

Segons la informació facilitada per Toni Zaragozí, del col·lectiu Xoriguer SEO Birdlife -Societat Espanyola d’Ornitologia-, el regidor ha explicat que l’augment d’avifauna es deu a tres factors importants: “Per una banda, ens trobem en època de nidificació en la qual moltes aus ens visiten, d’altra banda, el confinament actual ha pogut afectar beneficiosament, ja que s’ha disminuït considerablement el soroll i el volum de cotxes i, per altre costat, la disminució de l’activitat agrícola, reduint l’ús de productes fitosanitaris li ha vingut molt bé a les aus insectívores”.

Pel que es refereix a l’albirament d’aus, Orozco ha fet èmfasi en la ‘Carraca Coracias Garrulus’, que es troba en un preocupant descens, com també a l’observació d’una parella d’Àguila Perdicera a la Serra Bèrnia. “També s’ha vist més avifauna gràcies a la vegetació de ribera a la vora del riu, com la sarga, el tamariu africà o la boga, que fomentem en les tasques de manteniment del Riu i que fan el millor hàbitat possible perquè ànecs, gallinetes, fotxes, tellerols, cardeneres, verderols, gafarrons, puputs i el corriol menut (Charndrius dubius), entre d’altres, es troben com a casa”.

El regidor ha valorat positivament l’espai de zona humida de la desembocadura del riu Algar, ja que “de vegades no som conscients, en la societat actual, del patrimoni natural que realment tenim en el nostre entorn”, i ha donat un especial agraïment a Roberto Riera, Toni Zaragozí, Joan Piera i al col·lectiu Xoriguer SEO Birdlife en general “per les fotografies tan impressionats que han fet i per la gran tasca científica i divulgativa que duen a terme”.

 

Pin It on Pinterest