Select Page

La regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament d’Altea ha informat hui que el Ministeri de Sanitat ha permès la realització d’activitats no professionals de cura i recol·lecció de produccions agrícoles, com així ho estableix l’Ordre SND/381/2020, de 30 d’abril, publicada pel BOE el passat divendres, 1 de maig. L’ordre s’aplicarà durant la vigència de l’estat d’alarma i les seues successives pròrrogues.

El regidor de l’àrea, Jose Orozco, ha explicat que amb esta ordre es regula el desplaçament als horts per a la cura i recol·lecció quan no es tracte d’activitats de naturalesa laboral, professional o empresarial.

En este punt, Jose Orozco ha assenyalat que esta ordre ministerial ‘’es una bona notícia per a tots els usuaris d’horts urbans de la nostra localitat’’, i ha recordat que ‘’l’Ajuntament d’Altea es va avançar una setmana a l’ordre del Govern Central. I des del passat 24 d’abril l’Ajuntament podia autoritzar, de forma excepcional, l’accés als horts urbans complint una sèrie de condicions de control per accedir-hi’’.

Com estableix l’ordre del Ministeri de Sanitat, el desplaçament per a la cura i recol·lecció dels horts queda autoritzat, sempre que es troben en el mateix terme municipal al del domicili, o en un adjacent a este.

No obstant, el requisit de proximitat es pot exceptuar en situació de necessitat per a la cura i alimentació d’animals; i la cura o recol·lecció d’horts d’autoconsum, en aquells casos en què, en atenció a la situació socioeconòmica de la persona interessada, el consum del producte dels mateixos resulte imprescindible per atendre la seua subsistència, el que es podrà acreditar pel titular per qualsevol dels mitjans admesos en Dret.

El regidor ha volgut destacar el punt de l’ordre ministerial que fa referència a les condicions sanitàries. ‘’Els desplaçaments previstos en esta ordre es realitzaran amb observança de les normes dictades per les autoritats competents per garantir la protecció de la salut i la seguretat dels ciutadans’’.

El desenvolupament dels treballs a què es refereix esta ordre es realitzarà de forma individual, llevat que s’acompanye a persones amb discapacitat, menors, gent major, o per una altra causa justificada, i pel temps indispensable.

Pin It on Pinterest