Select Page

El mercat es traslladarà a una nova ubicació per complir amb els requisits establerts per Sanitat

L’Ajuntament d’Altea ha estat valorant les possibilitats de reobertura del mercat ambulant de la fruita i la verdura de l’Avinguda de La Nucia. Esta decisió ve motivada després de la resolució adoptada per les Conselleries d’Agricultura i Economia, de 24 d’abril, que recull les condicions per a l’obertura dels mercats de venda no sedentària de productes de primera necessitat a la Comunitat Valenciana durant l’estat d’alarma a partir del 30 d’abril.

‘’Després d’estudiar totes les opcions i després de considerar les noves mesures de separació entre les parades i la dificultat per tancar carrers adjacents, i tot i que la norma ho permetia abans, les fortes restriccions d’aforament i distanciament fan recomanable que en mercats tan grans es tinga la certesa que es poden complir les estrictes mesures de seguretat imposades’’, explicava l’edil de l’àrea, Miguel De la Hoz.

‘’En primer lloc, ha de prevaler la seguretat i les màximes garanties de prevenció de la propagació de la COVID-19, de manera que esta ha estat la màxima prioritat a l’hora de prendre la decisió, per part de la regidoria de Mercats de l’Ajuntament, ja que creiem que no es pot posar en perill la salut dels veïns d’Altea ni dels venedors que hi acudisquen’’, afegia De la Hoz.

La previsió és reobrir el mercat el més aviat possible, traslladant-lo, temporalment, a una altra ubicació per complir amb totes les normatives. Actualment, s’estan estudiant diferents opcions i, segons els criteris tècnics de cada ubicació i seguint les normes marcades, es triarà el lloc més idoni que es comunicarà a la ciutadania a través dels canals d’informació habituals.

L’edil incidia en recordar les normes sanitàries ‘’que prohibeixen tocar cap producte als compradors, respectar el distanciament social de 2 metres, rentar-se les mans a l’entrada amb hidrogel i si qualsevol persona detecta algun símptoma associat a la COVID-19, no acudir al mercat’’.

Pin It on Pinterest