Select Page

Gràcies a esta iniciativa, des de divendres passat, moltes persones sense recursos del nostre municipi poden tenir un menú complet i variat

Per poder dur a terme la participació en esta iniciativa, s’ha comptat amb el suport de les regidories de Benestar Social, Comerç i Seguretat Ciutadana ja que gràcies a les seues gestions i tasca estos menús arribaran als que ho necessiten.

‘’Alicante Gastronómica Solidaria’’ és una iniciativa assistencial que dóna de menjar cada dia a més de 1.400 persones, gràcies a la col·laboració d’un centenar de voluntaris que preparen el menjar als centres CdT d’Alacant i Torrevella. El projecte solidari va repartir divendres passat els primers 371 menús entre els municipis d’Altea, l’Alfàs de Pi, Finestrat, Relleu i Sella.

Està impulsada per la Diputació d’Alacant, la Cambra de Comerç, Turisme Comunitat Valenciana i IFA, i divendres passat va preparar un total de 1.406 menús que van arribar a persones sense recursos d’Alacant, la Vega Baixa i, per primera vegada des que es va posar en marxa la iniciativa, la Marina Baixa (l’Alfàs de Pi, Altea, Finestrat, Relleu i Sella).

Carlos Baño, president de Alicante Gastronómica, comentava que s’assistiran també les demandes dels municipis de la Marina Baixa ‘’de moment, amb els recursos que tenim en els CdT d’Alacant i Torrevella i, en breu des del CdT de Benidorm, on estem ultimant els detalls i ja estan preparats els equips de cuina per començar a cuinar de seguida’’.

En este sentit, l’Ajuntament de Benidorm ha dut a terme les tasques de desinfecció de centre, com a pas previ a la posada en marxa, i el president de Alicante Gastronómica va mantenir una reunió amb el seu director, Paco Joan, i el primer equip de cuiners que es van a encarregar de l’inici del funcionament de les cuines.

Van assistir a la trobada el president de ABRECA –Asociación de Bares, Restaurantes y Cafeterías de Benidorm-, Javier del Castillo; els caps de cuina de l’Hotel Belroy i Villa Venecia, Fulgencio Mesas i Juan Ramón López, respectivament; els xefs Kiko Lázaro (Restaurant Belvedere ) i Vicente García (Wine On); Josetxo Pajares (la Mejillonera); així com Santiago Dusmet; que serà qui des de l’organització coordine el centre.

Carlos Baño assegurava que, en els últims dies s’han incrementat notablement el nombre de sol·licituds d’ajuda per part d’ONGs i ajuntaments de la província, i per això ‘’és important que totes les empreses i els voluntaris que vulguen col·laborar, es posen en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic organizacion@alicantegastronomica.com’’ .

En este sentit, Baño agraïa les aportacions diàries que arriben de desenes d’entitats, no només de la nostra Comunitat sinó també d’altres regions com la de Múrcia. I destacava la col·laboració d’empreses com Mercadona, que fins al moment ha donat productes làctics com iogurts i flams i, a partir de la setmana que, realitzarà lliuraments diaris d’aliments des d’alguns dels seus centres.

Així mateix, són d’agrair les aportacions de la valenciana Dulcesol, la torronera jijonenca Pablo Garrigós Ibáñez, o la sanvicentera Bollería BJV que han donat importants quantitats dels seus productes per posar la nota dolça als menús que es lliuren cada dia.


En la mateixa línia van les donacions d’empreses com Surinver, Suministros Cárnicos Ríos, Aceitunas Torremar, Cárnicas Aldín, Mundopan o Bingos Reunids, que han cedit carns, olis, olives, pans, conserves, pastes i llegums, que són essencials per a la preparació de les receptes saludables que componen els menús cada jornada.

Col·laboracions Solidàries

En el projecte estan implicats més de 150 cuiners, voluntaris, restaurants, hotels i empreses públiques i privades que col·laboren amb Alicante Gastronómica Solidaria.

Es tracta de Quique Dacosta, Kiko Moya (L’escaleta, Cocentaina), Alberto Ferruz (Bon Amb, Xàbia) Susi Díaz (La Finca, Elx), Maria José San Román (Monastrell), Cristina Figueira (El Xato, La Nucia), Ferdinando Bernardi (Orobianco, Calp) y  Paco, Jacob y Sergio Torreblanca, de Escuela Torreblanca.


También, Borja Susilla (Tula, Xàbia), Mari Carmen Vélez (La Sirena), Sergio Sierra (El Portal, Alacant), Kiko Lázaro (Belvedere, Benidorm), Jorge Moreno (Voraz, Alacant), Salva Llinares (LLCateringEventos), Raúl Pastor (El Mañet, Moraira), Sergio Box (La Perla, Xàbia), Alfonso Mira (Alfonso Mira, Asp), Gregory Rome (Brel, El Campello); Aurora Torres (La Herradura,  Los Montesinos); Ginés Lorente (jefe cocina Hotel Meliá Alacant), Pablo Montoro (Montoro Catering & Events – Alacant), el pastisser Fran Segura, Jordi Bernat, Vicente García Serrano, (Los Chalaos de La Vila),  María Mañogil (La Ereta. Alacant), Moisés Martínez (El Buey. Almoradí), Mario Burlot (La Cabañita. Orihuela) y Alberto Villar (Nautilus. Torrevella), Nacho Domenech, Fernando Nieto (Taberna La Vendimia), Jacinto Nieto (El Caldero), David San Nicolás, (Diurno Eve), Carmelo Castro y Ali Goujane (Ayrena y Mas Mar).


De la mateixa manera col·laboren Cala Bandida (Xàbia), Salones Pascual (Almoradí), els alacantins San Telmo, La Ereta, Chili  Room, Nou Manolín.-GastroNou, Grupo Restaura, Miku, Enigma, Casa Riquelme, Cervecería Capri, Tabula Rasa y el Racó del Pla. También se suman Wine On (Benidorm), Habitus y el Patio Andaluz (Torrevella)

Llum de Mar (Benidorm), El Granaíno y El Atelier (Elx), Repúblic, Tresmall, Besca, El Marino y Suculent Gilabert (Dénia). Los Arcos (Pedreguer), Casa Cantó (Benissa), Hogar del Pescador (La Vila Joiosa), Hotel Mañet (Moraira), Hotel Villa Venecia, Hotel Bali, Hotel Alone, Hoteles La Marina, Hoteles Dynastic (Benidorm), Hotel Gran Sol, Alicante Golf, Hotel El Plantío Golf y Hotel Leuka, Sercotel Porta Maris Spa (Alacant)

Pel que fa a les institucions, associacions i empreses, l’organització agraeix la col·laboració de CEV, APHEA, HOSBEC, APHA, ARA, AETE, FACPYME, CEDELCO, FEMPA, Asociación de Restaurantes de Almoradí, als representants a la província de la Asociación de Cocineros y Reposteros de la CV (ACYRE), així com membres de la Asociación de Cocineros y Cocineras de la Comunitat Valenciana. Als Ajuntaments d’Alacant, Elx, Torrevella i Orihuela, Almoradí, L’Alfàs del Pí, Altea, Finestrat, Relleu i Sella.


Generoses donacions arriben des de les mercantils Carrefour, Carmencita, Avecox, Más y Más, Mercalicante, Harinas La Encarnación, Agromark, Bonnysa, Grupo Torreblanca, Bolsaprint, Seur, Tescoma, GastroNou Piripi, Coca Cola, Best Product, Hela2 JL Gisbert, Musgrave-Dialprix, Hidronature, Grupo GP Elche, Coverboards Clear, Karakum Shoes, Pescados Moñinos, Peña Los Juanetes Daya Vieja, Cortados y Aparados Montesol, Carolina Cortés, Casa La Font de Aigües, Mercadona, Geamar, Turrones Pablo Garrigós Ibáñez, Bollería BJV, Alcudia Export Fruits, Parque Científico Universidad Miguel Hermández, Francisco Oliva sl, Patatas Beltrán, Grupo Avícola Cándido, Cebollas Javaloyes, Enrique Ballester, Bingo Plaza, Localolita, Patatas Hijolusa, MGWines, Aceitunas Cazorla, Eventos Costablanca, Club Social Universidad de Alicante (Clece), Moldepax, Q-linaria, Racó del Pla, Bingos Reunidos, Pescados Albaladejo, Suministros Cárnicos Ríos, Rotary Club de Torrevieja, AR  Antón Ruiz, Material higiénico Roldán, Congelados Córcoles, Bodegas Ruiz, Terrapilar, Finaderm Cosmetics, Endal, Savall Distribuciones, Alimentación Marcash,  Chihuahua Motel Audiovisual, Visualco, Aceitunas Torremar, Cárnicas Aldin, Mundopan Panadería Bollería, Surinver Grupo S.Coop. i Dulcesol.

Pin It on Pinterest