Select Page

Des que es decretara l’estat d’alarma el passat mes de març, La Pública d’Altea ha estat treballant àrduament per mantenir el més net possible el municipi, amb els serveis habituals de neteja i d’altres serveis especials com ara la desinfecció de carrers, edificis i mobiliari urbà per previndre la propagació del coronavirus.

En les seues xarxes socials no cessen els agraïments a la població d’Altea per la seua tasca i implicació en la neteja del poble, concretament, pel que fa als excrements de les mascotes i la dedicació dels veïns en mantenir nets els carrers. “Desafortunadament, hi ha una xicoteta minoria d’usuaris que no recull les deposicions i s’ha notat un increment d’excrements als carrers durant este confinament”, ha explicat el regidor responsable, Diego Zaragozí.

Per este motiu, La Pública ha donat a conèixer la nova campanya digital, ‘Açò és una merda’ que es desenvoluparà a través del seu perfil de Facebook. La campanya s’ha redactat en tres idiomes, valencià, castellà i anglès per conscienciar, amb ‘’humor i picaresca’’, -com defineixen des de La Pública-, tota la població de la importància de recollir els excrements dels gossos.

“Amb una imatge directa, contundent i agressiva, es pretén conscienciar a este menor sector de la població i que es responsabilitzen de les seues mascotes per tal de mantindre nets els nostres carrers’’, afegia el regidor.

Diego Zaragozí apuntava que ‘’som conscients de la importància dels passejos per a les mascotes, però cal tenir en compte certes condicions i la principal és tenir cura de la neteja i la higiene al nostre municipi”.

La campanya va acompanyada de l’etiqueta #EntreTotsÉsPossible, el lema que La Pública està donant a conèixer des del passat mes de febrer, quan va crear el seu perfil de Facebook. Este lema pretén animar la població de la necessitat de col·laborar i treballar per un mateix fi entre administració i ciutadania. ‘’Fins i tot, -comentava el regidor-, després de llençar la campanya, hem comprovat casos d’iniciativa ciutadana on veïns han fet els seus propis cartells demanant als amos de gossos que recullen les deposicions de les mascotes’’.

L’edil també comentava que ‘’des d’este canal de comunicació, La Pública vol agrair el civisme i responsabilitat de totes i cadascuna de les persones que recullen els excrements de les seues mascotes. A l’igual que als que també porten una ampolla amb aigua i amoníac per netejar els racons on orinen els seus gossos’’.

Finalment, Diego Zaragozí agraïa la col·laboració ciutadana i ressaltava que “la majoria de persones són respectuoses amb el seu entorn, però volem dirigir esta campanya a la minoria que no ho és i abandona les deposicions dels animals a la via pública, perquè la conscienciació és cosa de totes i tots’’.

Pin It on Pinterest