Select Page

Alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana traslladen un missatge tranquil·litzador a la ciutadania: ‘’s’intensifica, més si cap, la vigilància d’urbanitzacions, platges i supermercats per part de la Policia Local, que tindrà més agents al carrer amb l’objectiu de protegir la salut i seguretat de les persones i contenir la progressió de la malaltia’’

Des de hui i fins al dilluns, Guàrdia Civil, Policia Local i Protecció Civil augmentaran els controls a les entrades i accessos principals del municipi, sobretot des de l’antic peatge de l’AP-7 a Altea la Vella, per velar pel compliment de l’estat d’alarma i evitar l’arribada de turistes d’altres Comunitats Autònomes a la nostra localitat i comarca durant la Setmana Santa. Estes mesures ja es van anunciar el passat dimarts en la reunió de seguretat que celebra l’Ajuntament d’Altea amb els Cossos i Forces de Seguretat cada dimarts des que es decretara l’estat d’alarma.

Davant la preocupació ciutadana per la possible afluència de turistes a Altea que no respecten el confinament decretat per l’estat d’alarma, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Miguel De la Hoz, han volgut traslladar un missatge tranquil·litzador a tota la població. En este sentit, explicaven que ‘’una gran majoria dels vehicles que circulen per la població estan controlats i tenen permís per desplaçar-se. En cas contrari, es redacta la sanció corresponent a Subdelegació de Govern i fan tornar als vehicles al lloc de procedència’’.

Llinares confia en el reforç dels controls que estan portant-se a terme amb l’objectiu d’evitar desplaçaments a segones residències. ‘’S’intensifica, més si cap, la vigilància d’urbanitzacions, platges i supermercats de la nostra localitat per part de la Policia Local, que tindrà més agents al carrer amb l’objectiu de protegir la salut i seguretat de les persones i contenir la progressió de la malaltia. Per posar un exemple, a l’entrada dels supermercats està demanant-se la documentació i dins de l’establiment es patrulla i també s’identifica als clients. A més d’això, i molt important, és que Altea compta estos dies amb un control permanent a l’eixida del peatge coordinat amb la Guàrdia Civil’’, assegurava l’alcalde.

El regidor de l’àrea destacava la tasca de les Forces i Cossos de Seguretat ‘’que estan desenvolupant un important treball per assegurar el compliment de la normativa vigent en matèria de mobilitat i desplaçaments i adoptant les mesures oportunes per a la consecució de l’objectiu que tots tenim ara, el respecte del confinament per tots els ciutadans’’.

Així mateix, el Govern Municipal en ple, ha destacat la tasca dels agents de la Policia Local d’Altea, en coordinació amb la Guàrdia Civil. I també han volgut agraïr a alteans i alteanes ‘’la seua col·laboració amb l’estat d’alarma i el comportament exemplar que estan mantenint la gran majoria de veïns i veïnes que romanen a casa. A més a més, molts estan denunciant davant Policia i Guàrdia Civil conductes que vulneren les restriccions fixades pel Govern per tal de fer front a la pandèmia del coronavirus’’.

Tant la Dirección General de Tráfico (DGT) com la Subdelegació del Govern a Alacant han remarcat que les imatges de grans aglomeracions de vehicles vistes ahir a l’eixida de València, Madrid o altres ciutats, són degudes als exhaustius controls que s’estan realitzant per part dels Cossos i Forces de Seguretat amb l’objectiu d’evitar desplaçaments indeguts. 

Pin It on Pinterest