Select Page

El regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Jose Orozco, després de requeriment de les Forces de l’Ordre, recorda als usuaris dels horts urbans la no conveniència de treballar en els mateixos durant el període de confinament dictat pel Govern Central a causa de l’COVID- 19.

Tant Policia Local com Guàrdia Civil han comunicat a l’Ajuntament que s’està detectant la presència de gent treballant en els horts urbans municipals, cosa que prohibeixen les mesures preses pel Govern Central.

Orozco ha explicat que només els agricultors professionals que produeixen per abastir a la població en general tenen permès treballar al camp, no sent aquest el cas dels usuaris dels horts urbans.

Els horts urbans, per les seues característiques com la reduïda superfície i la confluència de molts en una xicoteta àrea de terreny, no són considerats camps de producció, de manera que, després de consulta amb la policia i la guàrdia civil, queda prohibit estar treballant en els mateixos.

“En el cas de voler recollir els fruits que en el mateix es troben en este moment i que serveixen per alimentar la família de l’usuari, s’ha de fer seguint les mesures de seguretat establertes com són la de mantenir una distància de 1,5 m com a mínim respecte a altres persones; es romandrà a l’hort el mínim temps possible, l’imprescindible per recol·lectar els productes; rentar-se les mans una vegada realitzada l’activitat i si el desplaçament fins als mateixos és en vehicle, només podrà fer-ho una persona”. Ha recomanat l’edil, qui ha conclòs demanant que, “pel bé de tots, complim les normes establertes i no ens posem en perill innecessàriament, eixirem de casa només quan siga estrictament necessari”.

Pin It on Pinterest