Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha presidit este matí la reunió de seguretat que celebra setmanalment l’Ajuntament d’Altea amb els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat per fer un seguiment i balanç de l’estat d’alarma a Altea. En l’ordre del dia han tingut també especial importància les novetats de l’aplicació del decret, recentment aprovat pel Govern, que prohibeix les activitats no essencials.

Com ve sent habitual des que es decretara l’estat d’alarma, la reunió s’ha realitzat a través de videoconferència, i hi han participat el regidor de Seguretat Ciutadana, Miguel De la Hoz; el regidor de Comunicació i Noves Tecnologies, Pere Barber; el tinent de la Guàrdia Civil; l’actual cap de la Policia Local d’Altea, Miguel Pérez; el cap de protecció civil local i el secretari municipal.

La Policia Local ha donat les dades de la segona setmana de l’estat d’alarma: es van identificar 427 vehicles i 194 persones, i es van interposar 54 denúncies. Així mateix, la Policia Local està portant a terme un important treball diari de desinfecció de tots els vehicles patrulla.

La Guàrdia Civil segueix també amb el seu treball d’identificació de vehicles i l’aplicació de multes a les persones que no respecten la quarantena i realitzen eixides sense cap justificació. Les xifres aportades són similars a les de la setmana passada, on es van identificar una mitja de 1.000 cotxes diaris i es van aplicar 40 multes al dia, dades corresponents als municipis d’Altea, l’Alfàs del Pi i La Nucia.

Durant l’encontre de treball, tant la Policia Local com la Guàrdia Civil han manifestat que la majoria de la ciutadania ha entès la situació excepcional que estem vivint i acaten les directrius establides per l’estat d’alarma. Des de l’Ajuntament d’Altea, es demana a la ciutadania que seguisquen les mesures de precaució i per això cal atendre a les recomanacions de les autoritats i sanitaris, així com evitar desplaçaments que no siguen justificats o estrictament necessaris i reitera la crida al confinament domiciliari responsable quedant-se a casa per tal de frenar la pandèmia del coronavirus.

Pin It on Pinterest