Select Page

El Taller de Corresponsabilitat, la Ruta Dones Altea i l’Encontre Comarcal de Dones van ser alguns dels actes destacats per commemorar el 8M.

El passat divendres es va celebrar el “20è Encontre Comarcal de Dones” al Saló Llevant del Centre de Convencions del Meliá Villaitana de Benidorm. Mig centenar de veïnes d’Altea, acompanyades per la regidora d’Igualtat Vicenta Pérez, van assistir a l’acte que va tenir com a colofó ​​el concert “Música per la Igualtat” baix la batuta de la directora d’Orquestra Irene Isabel García Esteve. Un concert on es van interpretar nou peces compostes per dones o dedicades a elles que incloïen l’estrena de “Fantasia Espanyola”, de Regina Artero.

Una trobada a què van acudir dones de tots els municipis de la Marina Baixa on van participar les regidores d’Igualtat i Dona de tots els Ajuntaments de la comarca. L’edil alteana va voler destacar que “ha estat una jornada de convivència amb persones d’altres municipis veïns i en què s’ha pogut assistir a un concert que aposta per la igualtat i la cultura com a vehicle d’integració”.

Taller de corresponsabilitat

Dissabte van continuar les activitats programades per la Regidoria d’Igualtat per aquesta Setmana de la Dona. El Centre de Formació de Persones Adultes va acollir el Taller de Corresponsabilitat on es van impartir nocions elementals de cuina, reparacions domèstiques i costura bàsica. Vicenta Pérez va voler destacar que “l’objectiu d’aquest taller, que ha tingut molt bona acceptació, és conscienciar en el repartiment de les responsabilitats domèstiques entre homes i dones sense importar el gènere, perquè tots hem de saber fer de tot. Cal aconseguir una responsabilitat totalment compartida en l’espai de la convivència familiar”.

Ruta Dones Altea

Diumenge 8M un dels actes destacats va ser la Ruta de Dones Altea que va transcórrer pel nucli antic de la localitat. Per segon any consecutiu el guia Joan Such, s’ha encarregat de recopilar informació de les dones del municipi mitjançant llocs, camins i històries. La Ruta arrencava des de l’auditori de passeig marítim i en ella els participants, entre els quals es trobava l’Alcalde d’Altea Jaume Llinares i l’edil d’Igualtat Vicenta Pérez, van poder conèixer una mica més a fons a les dones més importants de diferents àmbits que ha tingut Altea al llarg dels anys. Vicenta Pérez ha destacat que “aquest 8 de març hem recorregut els carrers del poble antic d’Altea a la Ruta de Dones on hem conegut i après la història de grans dones del nostre poble”.

Showcooking

En el matí de dilluns la xef del restaurant Elordi, Mónica Alfaro, ha realitzat un showcooking amb menú complet a l’Aula de Cuina. “Hem volgut portar a una xef de prestigi per recordar i reivindicar el paper de la dona a la cuina professional i perquè no hi haja una vinculació respecte al gènere en la professionalitat que puguem tenir”. Aquesta activitat també s’ha emès en directe al canal de Youtube de l’Ajuntament a través de altea.es.

Tota la programació organitzada per la Regidoria d’Igualtat que continua aquest setmana, es pot consultar al web www.altea.es

Pin It on Pinterest