Select Page

Potenciar el desenvolupament del teixit empresarial existent, establir projectes i mesures que afavorisquen la creació de noves empreses i la retenció de talent és l’objectiu del programa Altea Emprende, gestionat pel Parque Científico de la Universitat Miguel Hernández (PCUMH) d’Elx, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Altea. La II edició d’aquest programa, que s’ha presentat este matí a la Casa de Cultura de la localitat, començarà este mes de març i finalitzarà al novembre.

Per part de l’Ajuntament, han participat en aquest acte les regidores de Foment de l’Ocupació, Maria A. Laviós; i Cultura, Aurora Serrat. Durant la seua intervenció, Maria A. Laviós, ha mostrat el suport del Consistori a este projecte i ha animat a empreses i emprenedors a participar a Altea Emprende, ‘’un programa gratuït que combina assessorament personalitzat i formació’’. Laviós ha recordat l’èxit de l’edició anterior ‘’amb 45 persones inscrites i 36 iniciatives de les que 19 van arribar a la fi del projecte’’.

Aurora Serrat ha parlat de les característiques de la iniciativa Altea Emprende a través de la qual ‘’els participants rebran ajuda per descobrir com desenvolupar un projecte competitiu, innovar en un sector determinat o conèixer el seu potencial i capacitat d’emprenedoria’’. ‘’És una magnífica oportunitat també, -afegia Serrat, per als estudiants de Belles Arts, ja que el PC-Arts d’Altea és l’àrea especialitzada del Parque Científico de la UMH en el nostre municipi per al foment d’iniciatives empresarials amb la indústria digital , audiovisual, cultural i creativa’’.

La presentació de la segona edició Altea Emprende ha anat a càrrec de Begoña Galiana, tècnic d’emprenedoria d’este programa formatiu i d’assessorament.

Galiana ha explicat que ‘’esta iniciativa està dirigida a empreses i emprenedors que tinguen un projecte innovador, amb potencial de creixement, i amb especial interès en el sector audiovisual, de l’art, del disseny gràfic i el de la moda. Este programa posa a la seua disposició assessorament personalitzat, formació, activitats de networking i 2.400 euros en premis per a les millors iniciatives’’.

Enguany, a més a més, es prestarà especial suport a pimes de la Marina Baixa que vulguen explorar, implantar o impulsar projectes d’innovació per a la consolidació o creixement de la seua empresa. També, s’oferiran facilitats per a aquelles xicotetes i mitjanes empreses que pretenguen millorar els seus processos productius o de comercialització, mitjançant la tecnologia o la digitalització. Tot això, a través de la generació de nous models o línies de negoci, productes o serveis més competitius. El programa culminarà amb dos premis en forma de reconeixement als dos millors projectes d’innovació en empresa.

Durant el desenvolupament del programa, els emprenedors rebran formació en diferents àmbits empresarials com la definició del model de negoci, la gestió econòmica-financera, la comunicació i el màrqueting, etc. Així mateix, els participants comptaran amb mentors del Parc Científic (PCUMH) que els prestaran assessorament personalitzat per desenvolupar i validar un model de negoci, per a desenvolupar l’estratègia de llançament i posada en marxa, així com per analitzar les necessitats i fonts de finançament de el projecte .

En la segona edició d’este programa d’emprenedoria, s’han de prestar serveis d’orientació, informació i assessorament per accedir a finançament públic per a la R+D, innovació o digitalització. Així mateix, les pimes tindran a la seua disposició als tècnics del PCUMH com a suport en la identificació i anàlisi d’oportunitats de negoci i innovació, en la definició i implementació del projecte, així com en la recerca i el contacte amb potencials col·laboradors.

En este sentit, des de Altea Emprende es facilita l’accés i contacte amb els grups de recerca de la UMH i amb la xarxa d’experts en innovació del PCUMH, pertanyents a empreses de la província i regió, i de les més de 150 empreses i start-ups que formen part de l’ecosistema del Parque Científico de la UMH.

Aquelles persones interessades en inscriure’s poden fer-ho de forma gratuïta abans del 16 de març, a través del web www.emprendeumh.es/altea

Pin It on Pinterest