Select Page

Amb motiu del Dia de la Dona, una onada violeta de 900 alumnes i professors celebren una marxa i la lectura d’un manifest a la plaça de l’Ajuntament.

 Este matí, i emmarcat en la programació del 8 de Març, Dia de la Dona, la Plaça de l’Ajuntament ha reunit al voltant de 900 escolars dels CEIP del municipi. El Col·legi d’Educació Infantil i Primària Garganes ha promogut esta marxa a la que s’han adherit la resta de CEIPs del municipi i que ha comptat amb la col·laboració de les regidories d’Educació i Igualtat, encapçalades per Vicenta Pérez.

L’eixida d’esta marxa ha començat des del CEIP Garganes, on han acudit els estudiants i professors del CEIP L’Olla i el CEIP Altea la Vella. A l’altura de la Plaça de la Pau s’han incorporat 380 alumnes dels CEIP Blanquinal i Les Rotes i tots junts han continuat la marxa fins arribar a la Plaça de l’Ajuntament.

Com a introducció a l’acte reivindicatiu ha sonat la cançó de Rozalén ‘Puerta Violeta’ i, seguidament, una de les professores ha donat començament al manifest explicant que “estem ací per alçar la veu” i que és un bon dia “perquè junts i juntes estem creant un món millor on tots i totes tenim el nostre lloc amb respecte i igualtat”. Per concloure amb les seues paraules ha sonat ‘Cançó de fer camí’ de Vers endins.

A continuació, dos estudiants de cada col·legi han estat els encarregats de llegir el manifest donant veu a tots els alumnes dels CEIPs d’Altea. Durant la lectura s’han escoltat frases com: “tots els dies haurien de ser el dia de la dona” o “totes les dones han de ser recordades tots els dies”. Des del CEIP Altea la Vella han reivindicat que “tots i totes som iguals, tots i totes haurien de tindre els mateixos drets”, paraules que també han expressat des del CEIP Blanquinal afegint que “un gran somni per a tots seria viure en un món on tots tinguem els mateixos drets i la llibertat de viure sense por”.

Els alumnes del CEIP Garganes han recordat les paraules de Maria Mercè Marçal “el dia de la dona tots i totes navegarem a un món sense por” i han afegit que “hi ha que remar junts per aconseguir la igualtat, el respecte i perquè no falte ningú; ninguna més per favor”, concloent també amb la frase “no hi ha res més bonic que un somriure”. Els estudiants del CEIP L’Olla també han reflexionat sobre eixe somriure i els drets per a tots i totes: “un somriure no pot existir si no hi ha igualtat i respecte”, però sobre tot han recordat que el dia de la dona “no és per felicitar a les dones, és per defendre la igualtat en tots els racons del món; no volem violència, volem igualtat”. Per concloure, els alumnes del CEIP Les Rotes han defensat que “el dia de la dona hauria de ser el dia de la vida i hauríem de recordar el 8 de Març com el dia que vam aconseguir ser iguals” i per a això cal que “tots col·laborem i el món serà millor”. Finalment, tots han cridat a l’uníson el lema de la programació de l’Ajuntament amb motiu d’este 8M, ‘’sóc de la generació de la igualtat’’.

Una vegada conclosa la intervenció per part dels alumnes, ha sonat la cançó del grup El Diluvi ‘Heroïnes de la fosca nit’. Seguidament, representants de la corporació municipal també han fet la lectura del manifest que es va aprovar al plenari d’ahir per part de tots els grups polítics, excepte l’abstenció de Ciudadanos. La regidora d’Educació i Igualtat ha agraït la col·laboració a tots els centres i en especial al CEIP Garganes per la seua iniciativa. Vicenta Pérez també ha destacat que cal “treballar en pro d’un model coeducatiu, on l’aprenentatge ha de ser continu tant a casa com als col·legis i inculcar els valors de la igualtat’’.

L’acte ha comptat amb l’assistència de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i de tota la corporació municipal. Així com mares i pares dels alumnes dels centres escolars alteans.

Ràdio Altea ha retransmès en directe esta activitat dins del programa ‘Altea a debat’ que s’ha celebrat a la porta del Consistori. Este espai radiofònic s’emet tots els divendres, de 12 a 13 hores, amb la participació dels representants dels partits polítics de l’Ajuntament per tractar temes de rellevància al municipi. En esta ocasió s’ha parlat sobre la igualtat per commemorar el Dia de la Dona i per escoltar en directe la intervenció dels alumnes.

Pin It on Pinterest