Select Page

‘’Canviar les imatges per a canviar el món’’ va analitzar la importància “i el paper que exerceixen les imatges en la construcció de la nostra identitat i del nostre gènere”

Dilluns passat arrancava la programació que la Regidoria d’Igualtat d’Altea, dirigida per Vicenta Pérez, ha organitzat per celebrar la “Setmana de la Dona”.  Un bon nombre de persones es van donar cita per participar en la conferència de l’artista visual, experta en comunicació i gènere, Yolanda Domínguez, amb el títol: ‘’Canviar les imatges per a canviar el món’’.

Vicenta Pérez va donar pas a la ponent qui va explicar que “el llenguatge visual és la principal forma de comunicació dels nostres dies. Les imatges són l’eina perfecta per a sintetitzar i transmetre d’una manera ràpida, però també per manipular i controlar les preferències dels qui les consumeixen”. En aquesta conferència es va analitzar la importància “i el paper que exerceixen les imatges en la construcció de la nostra identitat i del nostre gènere”. Fent un recorregut per la història de l’art, Yolanda Domínguez va explicar quin és el procés de lectura d’una imatge, com es crea l’imaginari col·lectiu i com influeixen els estereotips en la desigualtat entre homes i dones. A través d’exemples va oferir alternatives per subvertir el discurs dominant i va oferir eines perquè “totes les persones puguem consumir i crear imatges des d’una llibertat positiva i conscients de la seua dimensió social”.

 

Activitats destacades amb inscripció

El divendres 6 tindrà lloc a Benidorm la Trobada del Consell Comarcal d’Igualtat Marina Baixa. Una encontre que cada any es realitza en un municipi diferent. “Ens trobarem totes les regidories d’Igualtat i des d’Altea posarem un autobús amb places limitades, per tant es recomana la inscripció de les persones interessades a assistir”, ha explicat la regidora.

El dissabte 7 poden inscriure’s homes i dones al Taller de Corresponsabilitat per a formar-se en reparacions domèstiques, costura bàsica i cuina elemental. “Volem una igualtat real i per aconseguir-la hem de donar totes les eines disponibles tant a homes com a dones, per no vincular cap tasca a un gènere específic”, assenyalava Vicenta Pérez.

També, mitjançant inscripció prèvia, ja el propi 8 de març es desenvoluparà la Ruta de Dones Altea, guiada per Juan Such, qui s’ha encarregat de recopilar informació de les dones del municipi. La Ruta arrancarà a les 10:00 hores des de l’auditori del passeig marítim.

Vicenta Pérez ha destacat també que el dilluns, 9 de març, la xef del restaurant Elordi, Mónica Alfaro, farà un showcooking amb menú complet a l’Aula de Cuina. “Portem una xef per recordar i reivindicar el paper de la dona en la cuina professional i perquè no hi haja una vinculació respecte al gènere en la professionalitat que puguem tindre”. Es demana la inscripció prèvia. Cal destacar que esta activitat també s’emetrà en directe al canal de Youtube de l’Ajuntament i a altea.es per a les persones que no puguen assistir.

Tota la programació organitzada per la Regidoria d’Igualtat pot consultar-se al web www.altea.es

Pin It on Pinterest