Select Page

Del 5 de març al 30 d’abril, la Casa de Cultura acollirà la presentació de sis obres de Susana R. Miguélez, Unai Ramon López, Eva García Romo, Joan Elies Andrés i Jordi Ortiz Gisbert.

La regidora de Cultura, Aurora Serrat, ha presentat una nova edició del cicle de presentació de llibres, ‘’Altea, llibres a la primavera’’. El cicle tindrà lloc del 5 de març al 30 d’abril, a les 20 hores, a la Casa de Cultura. Tots els dijous, excepte els dies 19 i 26 de març i 9 i 16 d’abril, que no hi haurà presentacions.

Sis seran les obres que protagonitzaran este cicle que comença este dijous, i al que la regidora ha volgut convidar a tot el poble d’Altea. ‘’El cicle, plenament consolidat com una activitat de la nostra agenda cultural gràcies al suport del públic i els autors, torna amb noves obres que, de segur, ens faran gaudir novament de la literatura i el plaer de la lectura’’.

L’autora Susana R. Miguélez iniciarà el cicle presentant els llibres ‘’Secretos a golpes’’ i ‘’Lo que no se olvida’’. A més a més, la presentació d’estes obres s’emmarca en la programació que la Casa de Cultura dedica a les dones amb motiu del 8M.

Segons l’autora, ‘’a les pàgines de ‘Secretos a golpes’ hi ha molt més que violència masclista, més que dolor, més que pallisses i llàgrimes: hi ha esperança. Hi ha una llavor de llibertat que va néixer entre les mans d’una perruquera, hi ha un grup d’herois forjats a cops que van desafiar al seu temps per lluitar contra el monstre del maltractament. Hi ha moltes preguntes, però una sola resposta: lluitar contra la violència de gènere és feina de tots cada dia’’.

Per altra banda, ‘’Lo que no se olvida’’ és una col·lecció de relats que tracta de donar la visió del cuidador professional, la d’aquelles persones que treballen amb la gent major i malalts aliens, atenen les seues necessitats i es trenquen el cap pensant en com millorar el seu dia a dia. ‘’En aquest llibre hi ha molta tendresa i moltes lliçons apreses. És l’herència més valuosa que aquestes persones podien deixar-me, i aquesta no està gravada per cap impost de transmissions patrimonials’’, explica l’autora.

El dijous, 12 de març, serà el torn de la novel·la negra amb la presentació de ‘’Una sombría venganza en la costa este’’ de l’autor Unai Ramon López. El sòrdid món dels combats clandestins és l’única vida que coneix el protagonista del llibre, Logan Pittis. La trama es desenvolupa a la ciutat de Nova York ‘’on les dures i brutals baralles col·loquen al protagonista en una incòmoda tessitura. Nova York s’havia convertit en una maleïda ratera sense sortida. El boxejador empren una revenja on el seu vell amic Joe Trama, un excèntric advocat de Manhattan, es l’última carta a jugar’’, com s’explica a la sinopsi de l’obra.

El 2 d’abril serà el torn de l’obra d’Eva García Romo ‘’Solo una bala’’. A partir d’un relat cruel d’un fet real, l’autora submergeix els lectors en un món de històries, on de vegades l’irreal es confon amb la quotidianitat. Es tracta d’un viatge per diferents escenaris, repartits en un total de 47 relats, que pretenen mostrar l’amor en totes les seues formes, concloent en l’odi. Els contes marquen un fil conductor, que s’obri i tanca amb la mort.

La següent presentació tindrà lloc el 23 d’abril. Joan Elies Andrés presentarà ‘’Tot és una llarga nit’’. Una història que relata un dels raptes més èpics del segle XVI valencià per part dels pirates barbarescos que desembarquen a Altea per raptar el baró de Parcent el dia de la seua presa de possessió. Un segle després, un noble valencià voldrà reescriure la seua pròpia història a partir del que en va quedar: un quadern interromput, un retrat inacabat.

El cicle acabarà el 30 d’abril amb la presentació del llibre ‘’Pedro Zerolo, una lucha por la igualdad’’ de Jordi Ortiz Gisbert. Acompanyarà a l’autor en la presentació la regidora de Cultura, Aurora Serrat. A més a més, es projectarà un documental.

Esta obra és un estudi sobre l’actuació política de tot un referent de la democràcia recent d’Espanya: Pedro Javier González Zerolo, més conegut com Pedro Zerolo, líder del col·lectiu LGBT a Espanya. El llibre narra tot el recorregut polític del protagonista i remarca les fites més importants que han fet d’ell un referent mundial per la igualtat de drets i per la lluita LGTB.

Tríptico-Tríptic Altea, llibres a la primavera 2020

Pin It on Pinterest