Select Page

La regidoria de Cultura, encapçalada per Aurora Serrat, ha presentat ‘’La Setmana de la Dona’’, una sèrie d’activitats; presentacions de llibres, concerts i exposicions; amb les que esta regidoria vol commemorar el 8 de Març, el Dia Internacional de la Dona.

El dijous, 5 de març, a les 20 hores, la Casa de Cultura acollirà la presentació de dos obres de l’autora Susana Miguélez: ‘’Secretos a golpes’’ i ‘’Lo que no se olvida’’. A més a més, esta activitat inaugura el nou cicle de presentacions de llibres ‘’Altea, llibres a la primavera’’.

Segons l’autora, ‘’en les pàgines de ‘Secretos a golpe’ hi ha molt més que violència masclista, més que dolor, més que pallisses i llàgrimes: hi ha esperança. Hi ha una llavor de llibertat que va néixer entre les mans d’una perruquera, hi ha un grup d’herois forjats a cops que van desafiar al seu temps per lluitar contra el monstre del maltractament. Hi ha moltes preguntes, però una sola resposta: lluitar contra la violència de gènere és feina de tots cada dia’’.

Per altra banda, ‘’Lo que no se olvida’’ és una col·lecció de relats que tracta de donar la visió del cuidador professional, la d’aquelles persones que treballen amb la gent major i malalts aliens, atenen les seues necessitats i es trenquen el cap pensant en com millorar el seu dia a dia. ‘’En aquest llibre hi ha molta tendresa i moltes lliçons apreses. És l’herència més valuosa que aquestes persones podien deixar-me, i aquesta no està gravada per cap impost de transmissions patrimonials’’, explica l’autora.

El divendres, 6 de març, a les 20 hores, tindrà lloc en la Casa de Cultura el Concert Duo Nanneri per la figura de la dona en la música clàssica.

Seguiran a estes activitats diverses exposicions. El dia 9 de març, a les 20 hores, s’inaugurarà l’exposició de il·lustracions ‘’Homenatge a les Dones’’ i el dijous, 12 de març, a les 19 hores, la Fundació Schlotter acollirà una mostra de gravat de l’artista Marta Royo.

Finalment, del 2 al 13 de març la Casa de Cultura albergarà ‘’Les dones dirigeixen’’, una exposició bibliogràfica del fons documental de la Biblioteca Pública de pel·lícules dirigides per dones.

Aurora Serrat, ha convidat a alteanes i alteans a participar activament d’estes activitats amb les que es pretén visibilitzar  la tasca de la dona en l’àmbit de la Cultura. ‘’A més a més, amb estes activitats seguim reivindicant la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. Un objectiu pel que seguirem treballant des de l’Ajuntament d’Altea’’.

Pin It on Pinterest