Select Page

La regidora de Festes, Marta Lloret, anuncia l’actualització de l’Ordenança per a la Regulació de les Festes Locals que data de 2012

La Junta Local Festera d’Altea es reunia el passat dijous en convocatòria ordinària i la mateixa va estar presidida per la regidora de Festes, Marta Lloret. A la cita acudien els representants de totes les comissions de festes d’Altea i dels grups polítics amb representació municipal.

Marta Lloret explica que, “en l’ordre del dia es donava coneixement dels nous presidents de les comissions festeres d’enguany; el calendari de les festes d’Altea 2020; així com informació general relativa a la documentació que han de presentar els organitzadors de festes per a sol·licitar els permisos necessaris a l’Ajuntament “. Al que ha afegit que, “a més durant aquesta Junta Local Festera s’ha informat dels horaris que s’han de complir en la celebració de les diferents festes populars de la nostra localitat; la documentació que cal presentar quan s’utilitzen artificis pirotècnics i les característiques que han de complir les seus festeres; entre d’altres temes d’interès per a les festes”.

La Junta Local Festera és un òrgan municipal complementari que té caràcter de Consell de Participació Sectorial, en la qual estan representades totes les entitats festeres del municipi. L’edil de Festes recordava durant la reunió que “aquest òrgan ha de vetllar per la continuïtat de les tradicions populars, conservant els costums de la gent gran i introduint les innovacions que siguen procedents, garantint la integració, en la celebració de les festes, a tota la població d’Altea “.

Finalment, l’edil avançava la intenció de la Regidoria d’iniciar immediatament l’actualització de l’Ordenança per a la Regulació de les Festes Locals, que data de l’any 2012 i que actualment es troba desfasada en certs aspectes.

Marta Lloret conclou destacant que “des de la Regidoria, el que volem és que les entitats festeres ens ajuden a actualitzar l’Ordenança, aportant tota la informació i detalls que creuen més rellevants per a les seues festes, com ara vestimentes, actes oficials, actes que creen convenient recalcar, etc. Aquest és un treball de tots i volem que l’Ordenança siga el més real possible i que cadascuna de les festes la considere seua també. En definitiva que no siga un mer tràmit “.

Calendari Festiu Altea 2020

 • Crist de la Salut, Altea la Vella, del 7de gener al 10 de febrer
 • Setmana Santa / Pasqua, del 5 al 12 d’abril
 • Stma. Trinitat, Bellaguarda, del 5 a el 7 de juny
 • Corpus Christi, 14 de juny
 • Sant Joan, Poble Antic, del 18 a el 21 de juny
 • Sant Antoni, Pda. Cap Blanc, del 25 al 28 de juny
 • Sant Pere / Mare de Déu del Carme, Passeig Marítim, del 17 a el 19 de juliol
 • Sant Jaume, Pda. Cap Blanc, del 24 a el 26 de juliol
 • Santa Anna, Altea la Vella, del 24 a el 26 de juliol
 • Sant Roc, Pda. L’Horta, del 31 de juliol a el 3 d’agost
 • Sant Llorenç, l’Olla d’Altea, del 6 a el 9 d’agost
 • Castell de l’Olla, l’Olla d’Altea, 8 d’agost
 • Sant Isidre, Pda. Els Arcs, del 14 al 16 d’agost
 • Sant Lluís, Pda. Barranquet, del 27 al 31 d’agost
 • Sant Tomàs, Pda. Cap Negret, del 4 a el 6 de setembre
 • Festes Majors en honor al Stm. Crist del Sagrari i Sant Blai -Moros i Cristians-, Altea del 25 al 29 de setembre
 • Santa Bàrbara, Pda. Sogai, del 4 al 6 de desembre
 • La Immaculada, Altea la Vella, del 6 al 8 de desembre

Pin It on Pinterest