Select Page

Cada 21 de febrer, des de 1999, es celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna. La regidoria de Normalització Lingüística, encapçalada per Vicenta Pérez, s’ha sumat a esta celebració presentant la nova ‘Llibreta de notes i recursos lingüístics’, que estarà disponible a partir de hui.

L’edil ha destacat la importància que tenen les llengües pròpies “que són patrimoni que desapareix” i que s’ha d’apostar “per la llengua pròpia que tenim a la Comunitat, que no és sols una manera de comunicar, és la cultura que porta al seu voltant”.

Vicenta Pérez ha destacat que la diversitat lingüística es troba cada vegada més amenaçada perquè les llengües van desapareixent  i  “des de la regidoria volem donar suport a este objectiu comú i pensem que esta iniciativa és una forma divertida i útil per no perdre la nostra llengua valenciana”.

A causa de l’èxit que va tindre la ‘Llibreta de notes i recursos lingüístics’ el passat any “s’ha continuat amb la mateixa línia i s’ha ampliat el vocabulari i la gramàtica”, ha explicat la responsable de l’àrea, qui també ha detallat que “les llibretes porten pàgines on poder fer anotacions i d’altres on podem trobar vocabulari propi i recursos lingüístics per seguir millorant l’escriptura i la parla”.

La regidoria distribuirà les llibretes a l’alumnat de l’Escola d’Adults que estudia en valencià, als centres educatius d’Altea i també a l’Ajuntament “a l’àrea de Normalització Lingüística, on estaran a l’abast de qui ho desitge, fins que s’esgoten”, ha conclòs la regidora.

Pin It on Pinterest