Select Page

Miguel  De la Hoz: “els nostres policies són uns grans professionals que, tot i la reduïda plantilla, estan fent un sobreesforç per tirar endavant tota la feina”

La Policia Local d’Altea ha presentat la seua Memòria anual del 2019. En ella es reflecteix que en matèria de prevenció de la seguretat ciutadana s’han realitzat un total de 285 intervencions, fet que suposa un descens del 25% respecte a l’any anterior. Destaca també que el 2019 els agents de la Policia Local d’Altea han actuat en 281 intervencions per delicte, un considerable descens respecte als dotze mesos anteriors, concretament un 28,31% menys. Així ho ha donat a coneixer l’edil de Seguretat Ciutadana, Miguel De la Hoz.

Miguel De l’Hoz ha assenyalat que “millorar la seguretat ciutadana segueix sent una prioritat. Per això, tot i que la valoració és positiva, se seguirà treballant amb els cossos i forces de seguretat de l’Estat perquè la taxa de criminalitat continue aquesta tendència descendent”. El nombre total d’avisos a la Policia Local d’Altea en 2019 ha estat de 14.762.

Cal destacar també el gran nombre de trucades al 112, que es van situar en un 10,33% més que el 2018; amb un total de 3650 enfront de les 3308 de l’any anterior.

Robatoris en vivendes

La Memòria de la Policia Local també destaca que s’ha intervingut en 76 robatoris a l’interior d’habitatge; el que suposa 26 menys que el 2018. No obstant això és ressenyable que s’han produït 23 robatoris amb els habitants a l’interior dels seus habitatges, cosa que evidencia un considerable augment respecte a l’any anterior. Entre aquestes dades també cal ressaltar que hi ha hagut un descens de 101 intervencions per delicte en l’any 2019.

Accidents de circulació

Un punt important que destaca la Memòria de la Policia Local alteana és el referent als accidents de circulació que en 2019 es van situar en 444. Els agents van intervenir en 318 accidents de trànsit sense ferits, 90 amb ferits i 36 accidents amb fugida. De les dades es desprèn que s’ha produït un ascens dels accidents de trànsit amb ferits d’un 14,28% i d’un 7,14% en accidents amb danys materials pel que fa a l’any anterior. D’altra banda, els delictes comesos per conduir baix els efectes de les drogues o l’alcohol, 72, es mantenen encara que amb un lleu descens. Dels 33 positius per drogues 18 van ser per cocaïna, 20 per cànnabis i 2 per metamfetamina, encara que diversos van donar positiu en més d’una substància.

Violència de gènere

Durant el 2019 la Policia Local d’Altea ha intervingut en 33 casos per Violència de Gènere fet que suposa un descens de 11 casos respecte a l’any anterior. Així la unitat ASTREA ha realitzat el control de 81 ordres d’allunyament, 8 més que en l’any 2017, un augment del 10,95% en el seguiment de les víctimes. Per tant segons reflecteix la Memòria policial s’observa un descens generalitzat en totes les intervencions respecte a 2018.

De la Hoz ha destacat que “la lluita contra la violència de gènere és un assumpte prioritari per a nosaltres. Per això seguirem sumant tots els recursos i mitjans disponibles per a combatre aquesta xacra”, ha declarat l’edil.

Intervencions amb animals

La Unitat de Medi Ambient, UMA, ha confirmat que les intervencions amb animals han baixat respecte a anys anteriors. En total s’han trobat 294 animals enfront dels 309 de 2018. A més s’han produït 35 pèrdues, s’han registrat 102 abandonaments i s’han produït un total de 109 avisos per molèsties produïdes per animals. Cal destacar que s’ha produït una denúncia per maltractament animal.

7 noves places al 2020

Finalment la Memòria Policial anual reflecteix que 277 serveis no van poder ser atesos a causa de la manca de personal i a la davallada d’agents que es va produir l’any 2019, amb un total de 8 agents menys que el 2018, “motiu pel qual s’entén que s’ha mantingut o augmentat el nombre d’avisos de telèfon o del 112 però han baixat serveis importants a causa de la manca de personal per atendre’ls “; ha comentat l’edil.

Per això el responsable de Seguretat Ciutadana ha explicat que “la convocatòria de les 7 noves places de Policia Local per a aquest 2020 és vital per millorar la seguretat de la ciutadania”.

Miguel de la Hoz ha conclòs declarant que “estic molt content del gran grup d’agents que tenim a Altea. Són uns grans professionals que tot i la reduïda plantilla estan fent un sobreesforç en tirar endavant tot el treball. També és d’agrair l’estreta col·laboració que es manté amb la Guàrdia Civil d’Altea, alguna cosa que se seguirà fomentant en el futur”.

Pin It on Pinterest