Select Page

El pròxim 21 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna i, un any més, des de la regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament d’Altea, s’està preparant l’edició de la ‘Llibreta de notes i recursos lingüístics’.

L’edil de l’àrea, Vicenta Pérez, ha explicat que ‘’a causa de l’èxit del passat any, s’està preparant l’edició d’una nova llibreta que és, sens dubte, tota una ajuda per a les persones que vulguen millorar la seua parla i escriptura. Així podran tindre a mà les informacions bàsiques”.

Per aquest motiu, divendres 21 de febrer, es presentarà la nova edició “i aqueix mateix dia començarem a repartir-la entre l’alumnat de l’Escola d’Adults que assisteixen a valencià i també es podran trobar a l’Ajuntament, a l’àrea de Normalització Lingüística, per a tot aquell que vulga tindre-la’’. Finalment, Pérez ha recordat la reflexió de la UNESCO que assenyala que “les societats multilingües i multiculturals existeixen a través de les seues llengües, que transmeten i preserven els coneixements i les cultures tradicionals de manera sostenible”.

Cada dues setmanes desapareix una llengua, emportant-se tot un patrimoni cultural i intel·lectual

La idea de celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna va ser una iniciativa de Bangladesh. Va ser aprovat en la Conferència General de la UNESCO de 1999 i s’ha observat a tot el món des de l’any 2000. La UNESCO creu en la importància de la diversitat cultural i lingüística per a les societats sostenibles. En el marc del seu mandat en pro de la pau, treballa per a preservar les diferències de cultures i idiomes que fomenten la tolerància i el respecte dels altres.

La diversitat lingüística se troba cada vegada més amenaçada amb un major nombre de llengües que desapareixen. Cada dues setmanes, com a mitjana, una llengua desapareix, emportant-se amb la seua desaparició tot un patrimoni cultural i intel·lectual. No obstant això, gràcies a la comprensió de la importància que tenen les llengües maternes, s’han aconseguit assoliments en matèria d’educació plurilingüe, en particular des dels primers estudis i el compromís, cada vegada major, que evolucionen en l’esfera pública.

La decisió que el 21 de febrer fora el Dia Internacional de la Llengua Materna, va ser adoptada per unanimitat en la 30 Conferència General de la UNESCO, realitzada el 17 de novembre de 1999.

Pin It on Pinterest