Select Page

La regidoria de Sanitat i el departament de la UPCCA d’Altea organitzen unes jornades formatives per a la prevenció en drogodependències. Jornades adreçades a policies locals i guàrdies civils de la província, que tindran lloc del 17 al 21 d’aquest mes de febrer al Centre Social d’Altea en horari de 16:00 a 21:00h.

El regidor d’àrea, José Luis León Gascón, ha volgut ressaltar que “la formació ajudarà i actualitzarà els agents en diversos temes preventius en drogodependències, ja que abordaran conceptes bàsics en patrons i efectes del consum actual i es tractaran les drogues més consumides” .

L’edil ha assenyalat la importància del curs “perquè no podem quedar-nos obsolets en matèries relacionades amb les drogues i és per això que els agents d’Altea i altres localitats s’han d’actualitzar constantment”.

Paloma Andrés, psicòloga de la UPCCA Altea, Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives, dirigirà un any més la formació. Andrés ha destacat els resultats obtinguts en formacions anteriors i l’alta participació que es preveu “per ser un tema on la implicació és gairebé al 100% de tots els agents locals i Guàrdia Civil”.

Es tractaran temes de matèria legal en drogodependències, enfocada des de la perspectiva de l’actuació policial; com s’ha de dur a terme l’actuació; que actuacions són les més apropiades; legalitat de les mateixes i les condicions, així com la detecció dels espais de la menuda i consums.

La tècnica de la UPCCA estarà acompanyada en algunes matèries del curs per l’agent de Policia Local Manuel Risueño Bañuls, actualment agent a Benidorm.

José Luís León Gascón anima a la participació i recorda que es tracta d’unes jornades formatives gratuïtes i per inscriure’s només cal enviar un mail a upcca@altea.es

Pin It on Pinterest