Select Page

Este cap de setmana Altea albergava l’etapa reina de la Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell, en la que el jove Tadej Pogacar, de l’UAE Team Emirates, s’alçava com a clar triomfador. L’eslové va traure gran ventatja en esta etapa, el que li va servir per a proclamar-se vencedor de la 71ª edició  de la Volta a la finalització d’esta.

La jornada del dissabte començava amb un circuit exigent  des de Calp fins al cim de Serra Bèrnia amb una distancia total de 170 kilòmetres i quatre ports de muntanya. Els primers 17 kilòmetres els van marcar els corredors  Declercq (DQT), Van Avermaet (CCC), Van Hooydonck (CCC), Duval (ALM), Serrano (CJR), Cubero (BBH) i Carboni (BCF), fins que Cubero del Burgos BH era absorbit pel gran grup encapçalat per les files del Mitchelton Scott.

La cursa continuava amb l’escapada formada per Declercq (DQT), Van Avermaet (CCC), Trentin (CCC) i els dos espanyols Bilbao (TBM) i Carboni (BCF) que coronaven l’Alt de Benimatell (2ª categoria) en primeres posicions amb 2 minuts i 10 segons d’avantatge del grup que seguia encapçalat pel Mitchelton Scott.

En la pujada al tercer port de muntanya de l’etapa (Confrides 2ª categoria) es mantenia la diferència del grup amb els sis corredors al capdavant de carrera en 2’40”. El corredor espanyol Gonzalo Serrano (CJR) coronava els ports de Coll de Rates i Confrides en primer lloc, el que li garantia el mallot de rei de la muntanya, mantenint-se la situació de la cursa sense canvis amb una diferència del grup amb la fugida del dia de 2’52”. En el descens de la cambra port de muntanya de la jornada l’Alt de Tudons (2a categoria) es mantenien al capdavant de carrera Declercq (DQT), Van Avermaet (CCC), Trentin (CCC) i els dos espanyols Bilbao (TBM) i Carboni (BCF) amb una diferència de l’escamot amb l’escapada de 1’50”.

En els últims 50 kilòmetres, els corredors de l’UAE i del Mitchelton assumien el control del grup i els ciclistes fugats encapçalats per Van Avermaet i Trentin del CCC mantenien el seu ritme a 2’12” de diferència, abans d’afrontar l’ascens final d’etapa de la Serra de Bèrnia, de primera categoria, ascensió inèdita en grans proves i d’una duresa extraordinària, amb algunes rampes superiors al 20% de desnivell. Poc després la diferència entre el pilot i la fugida integrada per Declercq, Van Avermaet, Van Hooydonck, Bilbao, Serrano i Carboni es reduïa a 1’35” i poc a poc disminuïa encara més a mesura que avançava l’etapa per les dures pujades de la Serra de Bèrnia fins a arribar a tan sols 45 segons de diferència entre la fugida i el pilot liderat per l’equip Milchelton.

L’ascens final marcava la diferencia, ja que els tres ciclistes al capdavant de la cursa (Declercq, Van Avermaet, Pello Bilbao) van quedar neutralitzats a excepció d’Avermaet que pujava en solitari seguit molt de prop per Kwiatkowski, Pogacar, Haig, Valverde. No obstant això, a dos quilòmetres de la final, Tadej Pogacar atacava i avançava en solitari, mostrant el seu gran potencial en el seu debut a la 71ª VCV, i s’alçava amb el seu segon triomf a la ronda valenciana.

El regidor d’Esports, Pere Barber, va ser l’encarregat de fer l’entrega del trofeu al guanyador de l’etapa i donava la seua enhorabona al vencedor “ha sigut una gran demostració del futur que tindrà este jove d’ací  poc, està cridat a marcar el seu nom en la història del ciclisme”. L’edil comentava el gran ambient que hi havia a la meta “amb companyia del Club Ciclista Altea, altres convidats per l’equip de la Volta i moltíssima gent que omplia tota la pujada de la serra i no parava d’animar; vam gaudir d’una gran jornada de ciclisme a Altea”.

La serra del municipi ha sigut tot un descobriment per als amants del ciclisme i així ho ha fet saber el responsable de l’àrea d’Esports “ha sigut una primera experiència molt positiva i des de l’Ajuntament d’Altea ens posem ja a treballar perquè torne a repetir-se esta etapa reina tant prompte com siga possible”. Pere Barber parlava dels rumors sobre el pas de la Vuelta España per Altea “si així fora, farem tot l’esforç per portar la Vuelta al nostre municipi i a la Serra Bèrnia, que ha causat tanta impressió en el món ciclista”.

Pin It on Pinterest