Select Page

La Regidoria de Sanitat, gestionada per José Luis León Gascón, presentava en el passat Ple la proposta d’adhesió d’Altea a la Xarxa Valenciana pel Benestar dels Animals de Companyia. Este punt de l’ordre del dia va ser aprovat per unanimitat per tots els partits polítics de la localitat.

L’edil de Sanitat ha afirmat, “estic molt il·lusionat amb el repte de millorar la qualitat de vida dels nostres animals de companyia i, al mateix temps, la salut de tots els alteans i alteanes de la localitat”. José Luis León Gascón ha explicat que “no és un projecte senzill i haurà de desenvolupar-se en diverses etapes que es veuran reflectides en la localitat en els propers mesos. Però sens dubte, és un dels projectes més importants i bonics que en els propers anys canviarà la situació d’Altea”.

El regidor també ha explicat que, “des de l’àrea de Sanitat portem mesos treballant per posar en marxa algunes de les primeres accions. Unes iniciatives que en breu veuran la llum i que comptaran amb la participació de diversos col·lectius com a professionals veterinaris, associacions locals, comerços relacionats, representants polítics i veïns i veïnes que vulguen aportar idees”. “L’objectiu és posar en marxa les primeres accions de forma consensuada per aconseguir, a poc a poc, una ciutat compromesa amb el Benestar  Animal”; ha afegit l’edil.

L’adhesió a la Xarxa ve marcada per diverses etapes propostes per la Conselleria i que segons León Gascón “portarà molts avantatges per a tots els alteans i alteanes, tinguen o no mascotes”.

 

Beneficis per a Altea

Els municipis adherits a la Xarxa, com Altea, comptaran amb diversos beneficis i obligacions. Entre ells la gestió íntegra del Benestar Animal; l’assignació d’una partida pressupostària específica; la revisió de l’ordenança municipal de tinença i protecció d’animals de companyia, així com, el compromís d’habilitar espais adequats per a l’esplai de gossos. També es procedirà a aprovar un projecte anual d’impuls i millora del benestar animal i la convivència ciutadana.

La Regidoria s’encarregarà d’inspeccionar i tramitar les denúncies per maltractament animal, així com realitzar els expedients per molèsties al veïnat derivats de la tinença d’animals de companyia. A més, comporta l’aprovació d’un Protocol d’actuació davant un animal abandonat, ferit, malalt o mort, al mateix temps que la continuïtat del Pla colonial felí del municipi. Finalment s’hauria de realitzar campanyes de conscienciació i divulgació sobre la tinença responsable d’animals de companyia i del benestar animal.

Pin It on Pinterest