Select Page

Una delegació d’Altea formada per representants polítics, periodistes, membres de col·lectius associatius i professores, s’ha reunit a Brusel·les per participar en la cloenda del projecte Yourope.

Les jornades Yourope, liderades per Altea, a través de EuroAltea, l’Oficina de Projectes Europeus, han finalitzat al Comité de las Regiones amb l’assistència d’un total de 8 països adherits al programa: Espanya, Italia, Polònia, Bulgaria, Grècia, Eslovènia, Bèlgica i Xipre. Estes jornades, encapçalades per Altea porten desenvolupant-se 18 mesos, en els quals s’ha lluitat contra l’euro escepticisme; s’han establert noves bases per combatre les fake news i s’ha transmés als joves la importància que tenen per a Europa.

La delegació alteana ha estat coordinada per Paloma Verdú, tècnica de l’Oficina de Projectes Europeus i per la regidoria de Participació Ciutadana i el seu equip. La finalitat d’este viatge ha sigut el tancament del projecte on s’han abordat i debatut diferents temàtiques com el paper dels joves a Europa o la informació de qualitat, en el que han participat, entre d’altres, els membres de la European Youth Press, Isabell Wutz i Jonathan Hendrics. El tema principal era combatre l’euroescepticisme i les fake news “al mateix temps que treballar els valors de la pau, la solidaritat i la convivència, en definitiva, els valors que promulga la Unió Europea. És un projecte per construir l’Europa dels municipis i per crear eixa aliança de la ciutadania europea per una Unió més igualitària i inclusiva” com ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Maria Antonia Laviós.  A més a més, s’ha posat en relleu la implantació de les mesures que s’han adoptat als diferents països membres i seguidament s’ha realitzat la lectura d’un manifest; una declaración universal i unánime entre els 8 països que conformen el projecte.

En la jornada també s’ha fet el lliurament dels premis Yourope StartUp Europe Awards, per part de Finnova i de la Comisión Europea, on s’ha reconegut l’ajuda a l’emprenedoria i a la formació per al treball que fan tres associacions alteanes. L’eurodiputada Inmaculada Rodriguez Piñero ha sigut l’encarregada de lliurar estos guardons a tres associacions d’Altea, com a reconeixement per la seua llavor, tant en l’àmbit de treball com de voluntariat. Han rebut els premis: Tone Dysjaland i Magdalena López del Castillo Marchante de Corazón Exprés; Ignacio González Martínez en representació de l’associació De Amicitia i Miguel Orozco Serrat, president de Creu Roja Altea.

La vesprada finalitzava amb l’acomiadament del tinent d’alcalde, Diego Zaragozí, qui ha participat d’esta experiència com a representant d’Altea. “Com a líders polítics tenim la responsabilitat de transmetre els valors i els principis de la Unió a la nostra població. Molts es pregunten quins són els beneficis de pertànyer a la Unió Europea i en això consisteix el projecte Yourope, en evidenciar la importància que té Europa en les nostres vides”.

Diego Zaragozí ha finalitzat agraint al presents els 18 mesos de treball i ha conclòs assenyalat que “hem aprés de les diferents cultures, de les noves formes de treball i hem establert vincles personals i laborals que engrandeixen la nostra cultura”.

Pin It on Pinterest