Select Page

La Costa Blanca Bike Race 2020 ha acabat de forma emocionant una última jornada en què punxades, caigudes i atacs han marcat el ritme de la cursa. Tiago Ferreira i Hans Becking del DMT Racing Team en la categoria masculina elit, i Bec McConnell i Githa Michiels en fèmines elit són els flamants campions de la sisena edició de la prova.

La quarta jornada de la Costa Blanca Bike Race 2020 va arrencar de nou amb un sol radiant des de la Ciutat Esportiva d’Altea per a realitzar un recorregut de 62 km i més de 1.180 metres de desnivell per l’entorn de La Nucia. Un traçat que l’organització va haver d’improvisar després de l’últim temporal i que finalment s’ha convertit en el més exigent de la prova.

En categoria masculina la cursa es va trencar completament gairebé a l’inici del dia, quan al quilòmetre 4 la parella del Buff Scott, que defensava la segona posició a la general, va patir una caiguda i va acabar amb una avaria mecànica a la bicicleta de muntanya del suís Konny Looser. Encara estaven lluny de la zona tècnica on podien reparar-la i això els va deixar pràcticament sense opcions de seguir lluitant pel podi.

El dia se li va complicar encara més al Buff Scott quan al quilòmetre 8 la parella guanyadora de l’etapa anterior, Sánchez-Guerra, va sofrir una altra dura caiguda que va acabar amb Francesc Guerra camí de l’hospital amb una probable fractura d’omòplat.

Amb els del Buff Scott fora de la lluita per la general, els líders Ferreira-Becking estaven dominant l’etapa en l’ascens cap al Coll de Povet fins que una desafortunada punxada els va obligar a parar i tirar-se a un costat. Això va donar ales a l’equip noruec i als del Primaflor Mondraker X-Sauce que, amb gran part de l’etapa per davant, van veure una oportunitat d’or per intentar assaltar la victòria general.

Des d’aquest punt i després que Tiago Ferreira aconseguira reparar la seua roda, l’etapa es va convertir en una autèntica persecució fins a la mateixa línia de meta en el poliesportiu d’Altea. Els noruecs Emil Hasund i Anders Johannessen es van endur la victòria del dia guanyant a l’esprint amb un temps de 2:49:51. El Primaflor Mondraker X-Sauce de l’australià Dan McConnell i el rus Anton Sintsov es van endur la segona posició a 2 segons.

El podi de l’etapa el van tancar Tiago Ferreira i Hans Becking a menys de 2 minuts dels primers i gràcies a la renda de temps acumulada en les etapes anteriors van poder mantenir el liderat i proclamar-se campions de la prova.

Així el podi masculí d’aquesta Costa Blanca Bike Race 2020 queda amb Emil Hasund i Anders Johannessen, de l’equip noruec, en tercer lloc; Dan McConnell i Anton Sintsov, del Primaflor Mondraker X-Sauce, segons; i Tiago Ferreira i Hans Becking del DMT Racing Team, primers.

En la categoria femenina elit s’ha repetit el podi de dies anteriors però per acabar, les líders de la prova Bec McConnells i Githa Michiels han volgut esprémer arribant a meta amb més de 8 minuts d’avantatge sobre les segones classificades, Rocío García del Alba del BH Templo Cafès i la campiona de Bòsnia, Lejla Tanovic. El podi de l’etapa l’han tancat les estonianes Greete Steinburg i Janika Loiv a gairebé 20 minuts de les primeres.

El podi en fèmines de la sisena edició de la Costa Blanca Bike Race 2020 queda amb Bec McConnells i Githa Michiels del Primaflor Mondraker X-Sauce com vencedores per segon any consecutiu. Rocío García del Alba del BH Templo Cafès i Lejla Tanovic han estat segones, i Greete Steinburg i Janika Loiv de l’equip nacional d’Estònia, terceres.

Es tanca així una nova edició d’aquesta prova en la qual s’ha batut rècord de participació, amb 900 inscrits de 21 països, i s’ha consolidat com tota una referència a nivell internacional.

Per a l’edil d’Esports, Pere Barber, aquesta nova edició ha estat tot un èxit d’organització i participació. Segons l’edil, ‘’la CBBR suposa un esforç per al municipi, però també una gran recompensa, perquè durant quatre jornades la nostra localitat s’ha convertit en l’epicentre del ciclisme de muntanya a nivell internacional. D’aquesta manera, Altea és un referent del turisme esportiu d’hivern’’.

Pin It on Pinterest