Select Page

Del 30 de gener al 2 de febrer se celebrarà a Altea la sisena edició de la Costa Blanca Bike Race. Una edició que tindrà l’eixida de totes les etapes a Altea, a la Ciutat Esportiva, i que compta amb moltes novetats i rècord de participació amb 900 inscrits i un augment d’esportistes internacionals.

Este matí ha tingut lloc l’acte de presentació d’esta sisena edició de la CBBR a les instal·lacions de l’hotel Cap Negret, ‘’partner’’ principal de la competició. L’edil d’Esports, Pere Barber, ha participat en l’acte de presentació, al costat dels seus homòlegs de Finestrat, l’Alfàs de Pi i Polop de la Marina i el director de la prova, Fermín Egido. Hi han assistit també alguns dels participants de la CBBR i ambaixadors principals de la mateixa, com Joaquim ‘’Purito’’ Rodríguez i el seu company Oliver Avilés i Héctor Barberà.

Com han avançat des de l’organització de la CBBR, esta serà ‘’la millor edició de la prova, per l’exigència de les etapes’’. La competició tindrà 4 etapes en la versió UCI i la Costa Blanca Bike Race Half, dissabte i diumenge, amb classificacions independents. També es pot participar en la modalitat per parelles o individual.

Per la seua banda, Pere Barber destacava la importància que suposa per a Altea comptar amb aquesta prova que ‘’ofereix l’oportunitat a qualsevol aficionat de compartir una experiència única amb els millors ciclistes de muntanya del món. La CBBR és una de les millors carreres europees per etapes de bicicleta de muntanya i Altea ha apostat per aquest tipus de competicions que són un atractiu per al turisme esportiu’’.

 

Etapes i recorregut de la Costa Blanca Bike Race 2020

La Costa Blanca Bike Race es presenta amb 4 etapes que, de manera general, han augmentat el seu recorregut entre 5 i 10 km i el seu desnivell acumulat respecte a edicions anteriors. ‘’Este augment en distància i desnivell ha estat la conseqüència de polir cada tram per trobar el recorregut més interessant i espectacular de cara als participants’’, han assenyalat des de l’organització.

Al marge de la ja clàssica contrarellotge, reservada per a la segona jornada, les etapes seran d’entre 50 i 62 km amb un desnivell positiu acumulat de no menys de 1.700m. La nova ubicació de l’eixida des de la Ciutat Esportiva d’Altea farà que totes les etapes tinguen trams nous respecte a altres anys.

La 1a etapa de la Costa Blanca Bike Race 2020 serà una etapa molt completa de 55 km i 1.720m de desnivell. Amb eixida des d’Altea i recorregut cap a Finestrat en la qual el primer terç de carrera estrenarà un tram nou de la prova amb pistes amples, idònies per avançar i deixar que el grup s’estire. A continuació, una gran pujada, perfecta per a escaladors, culminarà al Coll de Povet a 895 metres d’altura.

L’etapa 2 està reservada per a la ja clàssica contrarellotge que cada any ofereix algunes de les millors imatges de la Costa Blanca Bike Race. Esta etapa de 17 km amb 700m de desnivell estrenarà un nou tram en 2020 des del poliesportiu d’Altea fins a la plaça de la Creu, on començarà el crono de la prova que, en els seus primers metres, tornarà a recórrer els carrers del nucli antic del municipi i culminarà a la Serra Gelada. Els últims 2,5 km fins a les antenes estan considerats com un dels trams asfaltats més durs d’Europa amb rampes de gairebé el 40%.

La 3a etapa està considerada com la més exigent de la cursa amb els seus 2.000m de desnivell en 52 km de recorregut. Amb eixida a la Ciutat Esportiva d’Altea, el recorregut d’aquest dia es caracteritza per tenir dues grans pujades, al principi i meitat d’etapa, combinades amb una de les zones més divertides de tota la carrera, els ràpids senders de Polop. L’etapa acaba amb la pujada fins al Castell de Polop.

La 4a etapa s’ha hagut de modificar a causa del temporal ‘’Glòria’’, però segons l’organització el recorregut serà igual d’exigent i es preveu una lluita final a l’etapa reina de la CBBR.

Amb este recorregut, la Costa Blanca Bike Race 2020 aposta per una sèrie d’etapes exigents en què els participants podran gaudir de l’entorn privilegiat de la cursa. Es preveu que serà una edició dura en la qual els ciclistes hauran d’administrar bé la seua energia al llarg de les 4 etapes per aconseguir ser finalistes d’esta emblemàtica prova.

Després de sis edicions, la Costa Blanca Bike Race s’ha convertit en una de les carreres de referència internacional en la qual participaran ciclistes de la talla de Carlos Coloma, Tiago Ferreira o Purito Rodriguez, o l’actual número 4 de el rànquing UCI, Hans Becking, entre d’altres.

Pin It on Pinterest