Select Page

Els tallers són gratuïts i les incripcions per participar ja estan obertes

La regidora de Projectes Europeus i Participació Ciutadana, Maria A. Laviós, i la regidora de Joventut, Marta Lloret, han presentat dos activitats organitzades conjuntament. Per una banda, el ‘’Taller de Cuina Intergeneracional’’, que compta també amb la col·laboració de la regidoria de Benestar Social i l’Aula de Cuina. I per altra el Taller de conversa en anglès. ‘’English coffee’’.

Taller de Cuina Intergeneracional

L’objectiu de l’activitat és reunir a joves de 12 a 16 anys i adults de 60 a 75 al voltant de la cuina i la gastronomia. En total 21 participants, dels quals 14 seran joves i 7 adults. El taller és gratuït i tindrà lloc el 30 de gener de 17:30 a 20 hores. Totes les persones interessades poden inscriure’s al Centre Juvenil, telefonant al 96 584 13 34 ó enviant un correu electrònic a joventut@altea.es

Com explicava la regidora de Joventut, ‘’hem posat en marxa esta activitat perquè creiem que és una forma divertida, dinàmica i bonica de reunir a joves amb adults i que persones de generacions distintes puguen compartir experiències i vivències mentre preparen el menjar i, posteriorment, al voltant de la taula quan degusten el que han cuinat’’.

‘’Amb esta iniciativa -assenyalava Lloret-, pretenem implicar els joves en activitats que fomenten valors com el respecte, la confiança, i la cura de coses i persones’’.

Maria A. Laviós ha informat que la regidoria de Projectes Europeus, a través del projecte Urbact sobre ciutats voluntàries, en el qual participa, forma part d’esta iniciativa. ‘’Mitjançant el voluntariat es pretén combatre l’exclusió social i la pobresa a escala comunitària. I es presenta especial atenció a la col·laboració intergeneracional en la qual grups de diferents edats i voluntaris treballen per avançar cap al desenvolupament sostenible de la qualitat de vida en la societat local’’. ‘’El taller de cuina consisteix en això mateix, unir a distintes generacions de ciutadans d’Altea per a crear vincles afectius i emocionals i, així, conscienciar en el voluntariat i la cooperació’’.

Marta Lloret ha afegit que el taller també comptarà amb voluntaris de Creu Roja que s’encarregaran de preparar els ingredients i utensilis necessaris per als participants.

Taller de conversa en anglès. ‘’English coffee’’

També des de les regidories de Joventut i Projectes Europeus han posat en marxa una nova iniciativa per fomentar la pràctica de l’anglès i complementar l’activitat dels dimarts dels xiquets també per als joves.

Així els xiquets i xiquetes, fins als 11 anys, podran participar del taller de conversa en anglès els dimarts, de 17:30 a 18:30 hores, a la Casa de Cultura. I els joves, entre 12 i 17 anys, ho podran fer els dijous, a 17:30 a 18:30 hores al Centre Juvenil d’Altea.

El taller comença a partir de febrer i les inscripcions per participar-hi es poden formalitzar a la Casa de Cultura, al seu telèfon: 96 584 28 53 ó a través del correu electrònic mostrador.biblio.altea@gmail.com També al Centre Juvenil, al seu telèfon: 96 584 13 34 ó a l’email joventut@altea.es

L’objectiu de l’activitat és fomentar la comprensió de l’anglès i l’expressió verbal perquè els joves siguen autònoms en esta llengua i no tinguen bloquejos a l’hora de comunicar-se.

Finalment, les dos regidores han animat els xiquets i xiquetes i joves alteans a participar d’este taller amb el que aprendre a expressar-se en anglès a través de jocs, activitats en grup i de forma amena.

Pin It on Pinterest