Select Page

Finnova llança este reconeixement, dedicat a la categoria de Social Innovation, per reconèixer iniciatives socials en el marc d’este projecte europeu

Amb motiu del Dia Europeu dels projectes d’Economia Social que es va celebrar el passat 27 de novembre, Finnova va anunciar el llançament de “YOUROPE Startup Europe Awards”, una edició especial dels seus premis insígnia que posarà el punt i final a l’esdeveniment final de el projecte YOUROPE.

Després d’un any i mig de recorregut, el projecte YOUROPE, cofinançat pel programa “Europa para los Ciudadanos” i liderat per l’ajuntament d’Altea (Alacant), arriba a la seua fase final i ho farà a Brussel·les, amb un esdeveniment organitzat i coordinat per Finnova, que es celebrarà els dies 3 i 4 de febrer de 2020. Per un comiat a l’altura, Finnova ha dissenyat una agenda especialment dedicada a analitzar el pes de l’euroescepticisme entre els joves europeus i el paper de les noves generacions en el futur de la Unió Europea.

Amb este premi, es vol donar visibilitat a les iniciatives locals dels huit països socis en el projecte (Espanya, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Eslovènia, Itàlia, Grècia i Polònia). És per això que convidarà a un candidat de cada país a Brussel·les, on estos tindran l’ocasió de presentar públicament la seua iniciativa davant d’una audiència internacional i amb la presència d’actors clau en la implementació de polítiques europees de joventut com a organitzacions d’estudiants, grups de lobby i membres del Parlament Europeu.


Particularitats de la convocatòria

Donada la naturalesa social del projecte YOUROPE, esta edició especial dels SEUA estarà dedicada a la categoria de Social Innovation. Com a particularitat, tindrà una doble naturalesa local i internacional: d’una banda, estarà oberta a organitzacions i startups presents en els municipis dels huit països socis del projecte; per altra banda, els guanyadors de cada municipi o ciutat han de ser reconeguts a nivell internacional, sense una fase intermèdia.

El lliurament de premis tindrà lloc després del debat “Youth, a local matter with a European dimension” i estarà presidida pel CEO de Finnova, Juanma Revuelta. Els guanyadors rebran un tiquet d’acceleració a través del Startup Europe Accelerator, que els proporcionarà suport a l’hora de redactar propostes per sol·licitar finançament europeu, a més d’assessorament per a dissenyar una estratègia de màrqueting i difusió, orientació legal i suport en matèria de propietat intel·lectual, i accés a una xarxa de contactes en què generar noves sinergies.

 

Una agenda amb esperit europeu

Després de set reunions internacionals, Brussel·les serà l’última parada del projecte YOUROPE i comptarà amb un esdeveniment internacional que espera impregnar als seus participants de l’esperit de la “Capital d’Europa”. Els representants de YOUROPE visitaran diferents institucions europees dins d’una agenda en la qual a més s’inclou una recepció al Parlament Europeu, la lectura pública del manifest davant de l’edifici Berlaymont, diferents visites culturals i una taula rodona en la qual participaran cadenes de joventut, periodistes i altres professionals dels mitjans de comunicació, i representants de les institucions europees.

Confirmada l’assistència dels representants municipals d’Altea (Espanya), Agia (Grècia), Noto (Itàlia), Athienou (Xipre) i Brussel·les (Bèlgica), i de les associacions juvenils Autokreakja (Polònia), Bulgarian Youth Association (Bulgària) i Slovenia Civil Resource Centre (Eslovènia), a més d’estudiants, treballadors juvenils, premsa i voluntaris de diversos països.

 

Pin It on Pinterest