Select Page

La Policia Local d’Altea ha adquirit un nou dron que es suma al què ja tenia amb l’objecte d’ampliar i millorar la capacitat de treball de vigilància i inspecció al municipi. Així ho ha donat a conèixer el regidor de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Miguel De la Hoz, que ha informat que, “a més de l’adquisició d’este nou dron, hem organitzat un curs de pilotatge de drons per als nostres agents, el d’altres municipis que ho desitgen i població civil”.

Segons ha indicat De la Hoz, “pensem que la utilització d’estos drons és una bona manera de fer efectius els serveis ja que s’han convertit en una gran ajudeu a l’hora de realitzar vigilàncies, treballs de seguretat, i prevencions, entre altres, en les tasques de la Policia Local”.

La policia local ja comptava amb un dron dotat amb una càmera de 20 mpx, no apte per volar a la nit i amb la nova adquisició, un Mavic Enterprise Dual, que porta dues càmeres, una tèrmica i una RGB, si es podran dur a terme vigilàncies per les nits al terme municipal d’Altea. “Gràcies a esta càmera podrem vigilar des del tràfic fins a situacions sospitoses, robatoris, assistir a emergències, salvament, etc.”; ha apuntat l’edil.

D’altra banda, Miguel de la Hoz ha parlat del curs per a pilot de dron que ha organitzat la Policia Local d’Altea. “Ara tenim 2 drons, però hem de tenir pilots suficients per tenir un a el menys en cada servei. Fins ara tenim 4 pilots però no són suficients, per aquest motiu s’ha organitzat aquest curs en col·laboració amb l’empresa Simcrew”; ha assenyalat el responsable municipal de Seguretat Ciutadana.

El curs de pilot de dron s’impartirà a les dependències de la Policia Local d’Altea, del 2 al 8 de març. Es tracta d’un curs presencial de 72 hores en el qual es podran formar forces i cossos de seguretat d’Altea i altres localitats i té un preu especial per a ells, a més que es pot inscriure qualsevol persona que estiga interessada en treure el curs de pilot de dron. “En el cas de la Policia Local d’Altea, hi ha inscrits 6 agents, que sumats als 4 que ja tenen la llicència, seran 10 agents en total els que puguen pilotar els drons de la Policia Local alteana. Fet que ens dóna moltes facilitats per poder volar el dron en qualsevol situació de emergencia o necessitat. Sempre tindrem algun pilot de servei i disponible per volar el dron”; ha explicat De la Hoz.

Els interessats a participar en aquest curs de pilot de dron han de posar-se en contacte amb l’empresa Simcrew Training per inscriure’s en el mateix.

Com a tècnic en la matèria, Vicente Bolo, instructor de vol de Simcrew, ha detallat les principals especificacions tècniques del dron, els seus accessoris i les novetats que comporta la seua utilització. “El DJI Mavic Enterprise dual té doble camera i pot treballar de nit i de dia. És molt silenciós i ideal per a operar amb policia i bombers ja que a una alçada de 60m pot recollir a una persona en pèssimes condicions i fer un salvament important. En qüestió d’entrades de pasteres pots enviar-lo fins a 8 km de distància i controlar la situació. Té 30 minuts de vol, està equipat amb diversos sensors que detecten qualsevol obstacle i és un dron que pot entrar en qualsevol estada a la nit ja que els sensors fan que no s’acciden-te. Té una pantalla molt bona en la qual els pilots veuen amb una important nitidesa les imatges. La càmera tèrmica és molt bona per fer cerques i amb els accessoris de què disposa el dron es pot volar a la nit gràcies a un focus que permet veure com si fos de dia a una persona situada a 40m; té un accessori de llum estroboscòpica que permet la visió del dron a 4 km de distància i té un altaveu de 100 decibels que permet que una persona ho senta a una alçada de 40m”. Aquestes i moltes qualitats són les que han portat a la Policia local d’Altea a decantar-se per aquest model en la seua nova adquisició.

Miguel De la Hoz ha conclòs indicant que aquest nou dron ja està sent utilitzat i s’estan duent a terme vigilàncies en col·laboració de la Guàrdia Civil pel tema de robatoris i delinqüència, sobretot en partides rurals i urbanitzacions.

El preu del curs és de 900€, a excepció dels agents pertanyents a cossos de seguretat que este queda en 750€. En paraules de l’edil, “normalment estos cursos es duen a terme en capitals com Alacant o Madrid i en este cas és una bona oportunitat per obtenir la llicència de pilot d’dron a Altea”.

Pin It on Pinterest