Select Page

Altea no ha volgut deixar passar l’oportunitat de celebrar el 250 aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven i per homenatjar la seua onomàstica ha posat en marxa el “Beethoven Fest”. Una cita musical que contempla la celebració de tres concerts, durant el proper mes de febrer, en què s’interpretaran peces d’aquest reconegut compositor. Així ho han donat a conèixer l’edil de Cultura, Aurora Serrat i l’impulsor i organitzador del festival, Marcos Ivorra.

En paraules de la responsable municipal de Cultura, “és un plaer acabar l’any i començar el següent presentant nous projectes com aquest del Beethoven Festival, seguint amb la programació de la Capitalitat Cultural Valenciana”.

“El Beethoven Fest serà un cicle de tres concerts de diferent format que tindran lloc el 14 de febrer a la Casa de Cultura d’Altea i el 22 i 29 del mateix mes al Centre Cultural d’Altea la Vella”; ha revelat Serrat, que ha manifestat que “seguim treballant per fer arribar, en aquest cas la música, a tots els seus amants i per aconseguir una programació el més completa possible i per a tots els gustos”.

Per la seua banda, Marcos Ivorra, ha agraït a la regidoria de Cultura el suport al projecte “perquè sense este no hagués estat possible fer el Beethoven Fest. Pensem que al ser el 250 aniversari del músic i també ostentar la Capitalitat Cultural era important fer l’ullet a Beethoven ja que este any estarà ple de concerts amb la seua música “.

Quant als detalls del festival, Ivorra ha explicat que els concerts són totalment diferents. El primer, el del 14 de febrer a la Casa de Cultura, actuarà un trio de corda format per Àngela Llinares, Arturo Millàn i Jordi Pinyol; músics professionals que toquen el violí, la viola i el violoncel, respectivament. “És un concert atípic perquè la formació més clàssica és el quartet de corda, però Beethoven abans de compondre per a quartets, va fer trios per explorar i ens interpretaran el concert íntegre de composicions per a trios de Beethoven”; ha explicat Marc Ivorra.

El concert del dia 22, al Centre Cultural d’Altea la Vella serà de piano. “Beethoven tenia com a instrument el piano i per això va compondre moltes peces per a este instrument i Istvan I. Székely és un pianista hongarès internacional i professor a Madrid i ens interpretarà un programa exigent en sonates de Beethoven”; ha concretat l’impulsor del Beethoven Fest.

I l’últim dels concerts del festival tindrà lloc el 29 de febrer i anirà a càrrec de la Sinfonieta Altea que interpretarà el Septimino de Beethoven. “Una de les peces de cambra més conegudes de la seua primera etapa. Una composició que dura uns 45 minuts, de manera que ocuparà gairebé tot el concert, que es completarà amb una altra peça “; ha apuntat Marcos Ivorra.

“Cada un dels concerts és representatiu de les composicions que feia Beethoven, cambra, piano i agrupació de cambra amb moments simfònics”; ha conclòs Ivorra.

Finalment, l’edil de Cultura ha convidat els amants de la música a assistir a aquests concerts que són gratuïts fins a completar l’aforament de les instal·lacions en què se celebren.

Pin It on Pinterest